Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 dolog, amit meg kell tenned idén nyáron

7 dolog, amit meg kell tenned idén nyáron

kikapcsolódásnyárprogram
0

Írta: and

1. ötlet: Készíts nyári emlékalbumot! Hétvégenként fesztiválokra jársz? Csináltál egy jó fotót a balatonföldvári lángososnál? Egy helyes pasi megadta egy bevásárló lista hátulján a telefonszámát? Gyűjtsd össze a nyári ereklyéket, és készíts belőlük egy emlékalbumot. Dátumozd fel az eseményeket, és pár mondattal kommentáld is. Hidd el, nagyon jó érzés lesz a hideg téli napokon fellapozni […]

1. ötlet: Készíts nyári emlékalbumot!

Hétvégenként fesztiválokra jársz? Csináltál egy jó fotót a balatonföldvári lángososnál? Egy helyes pasi megadta egy bevásárló lista hátulján a telefonszámát? Gyűjtsd össze a nyári ereklyéket, és készíts belőlük egy emlékalbumot. Dátumozd fel az eseményeket, és pár mondattal kommentáld is. Hidd el, nagyon jó érzés lesz a hideg téli napokon fellapozni ezt a rendhagyó kalendáriumot!

2. ötlet: Legyen mini kerted!

Hozd be a nyarat a lakásba is! Még ha nincs is erkélyed, akkor is egy üres sarokban elfér egy tetszetősebb kis dézsa, vagy cserép, amelybe ültethetsz nyári zöldséget vagy virágot. A koktélparadicsom, napraforgó, vagy egyszerű fűszernövények egy pillanat alatt nyári hangulatot varázsolnak a szobába, még a hűvös esős napokon is.

nyar2.jpg ()

3. ötlet: Városi kemping

Tudjuk, hogy kinőttél már a táborozásból, de biztos, hogy még nosztalgiával gondolsz vissza a gyermekkori sátorozós estékre. Tuti, hogy van a baráti körben olyan ház, amelynek a kertjében elfér két-három sátor. Kürtölj össze pár jó ismerőst, és csapjatok az egyik hétvégén egy igazi kempingezős, tábortüzes bulit. Hidd el, hogy matracon aludni egy éjszaka nem is olyan rossz dolog, és a szabad ég, a kert romantikája kárpótolni fog az esetleges kényelmetlenségekért.
 
4. ötlet: Ének az esőben

Miért maradnál a lakásban, csak azért, mert a nap nem süt? Elő a fürdőruhával, gumicsizmával, esőkabáttal és irány a szabad levegő! Ennél frissítőbb ötlete senkinek sem lehet! Rendezzetek pocsolyaugró versenyt, vízben táncolást, vagy egyszerűen csak élvezzétek a hűsítő esőcseppeket. Persze mindezt szigorúan csak addig, míg nincs mennydörgés és villámlás!

5. ötlet: Magyaros strandolás

Kényeztesd magad egy igazi „retro” nappal, amikor pont azt csinálod, amit gyermekkorodban a családoddal. Irány a városi strand! Jöhet az egész napos bambulás, a kukorica- és lángosevés (erre a napra felmentést kapsz mindenféle diétázás alól), a vízben henpergés, és a többi fürdőző bámulása. Majd meglátod, hogy bár gyakorlatilag semmit sem csinálsz, estére olyan fáradt leszel, mintha egész nap krumpliszsákokat pakoltál volna…

nyar3.jpg ()6.ötlet: Könnyű ponyvaregények

Nem nyáron kell bepótolni a klasszikus irodalmi műveltséged hiányosságait! Ha lemondják az esti randid, vagy a tomboló vihar miatt elmarad az esti grillparti, kapj elő egy régi, de még nem olvasott, habkönnyű Rejtő könyvet, és hidd el, már az első percek után nem bánod majd, hogy így alakult az estéd.

7.ötlet: Kertmozi

Az esti dévédézést tartogasd a hűvös ősz-téli estékre! Irány valamelyik szabadtéri mozi, vagy Balaton-parti kertmozi. Most már számos romkocsmában, illetve kulturális intézet kertjében tartanak esti vetítést. Így legalább nem a négy fal között rostokolsz, ráadásul ki szerencsével álmaid lovagja is melléd ülhet.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X