Főoldal > EGÉSZSÉG > Bizarr, mégis hatásos: test- és fülgyertya

Bizarr, mégis hatásos: test- és fülgyertya

fülgyertyatestgyertya
0

Írta: and

Hatásmechanizmusa Ma már elfogadott tény, hogy a testben lévő energiablokkok különböző betegségekhez és fájdalmakhoz vezethetnek. A testgyertyák ezeket a gócokat szüntetik meg, megtisztítva ezzel a meridiánokat (az energiapályákat). A dél-amerikai indiánok rájöttek, hogy ha a sérült területen egy tölcsér alakú eszközt égetünk el, azzal jelentősen csökkenthetjük a problémákat, mivel a kéményhatás miatt fellépő vákuum következtében […]

Hatásmechanizmusa

Ma már elfogadott tény, hogy a testben lévő energiablokkok különböző betegségekhez és fájdalmakhoz vezethetnek. A testgyertyák ezeket a gócokat szüntetik meg, megtisztítva ezzel a meridiánokat (az energiapályákat).
A dél-amerikai indiánok rájöttek, hogy ha a sérült területen egy tölcsér alakú eszközt égetünk el, azzal jelentősen csökkenthetjük a problémákat, mivel a kéményhatás miatt fellépő vákuum következtében a kitágult pórusokon át kiáramlik a lerakódott salakanyag, valamint beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai is.

Tudni kell, hogy ezek a speciális gyertyák rengeteg különböző gyógynövényt és illóolajat tartalmaznak, melyek mélyen beszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott fejtik ki a hatásukat. Az idők folyamán rájöttek arra, hogy ha méhviaszból készítik ezeket az eszközöket, akkor az égés sokkal lassabbá válik, – növelve ily módon a kezelés hatékonyságát – ráadásul fokozzák a sejtek regenerációs képességét is!

Mi mindenre jó?

A fül- és a testgyertyák igen széleskörű hatással rendelkeznek. Először is a hő serkenti a vér-, illetve a nyirokkeringést, ezáltal több oxigénhez jutunk, a salakanyagok gyorsabban kiürülnek, valamint a fájdalmunk is nagymértékben enyhül, esetleg elmúlik. Kiválóan alkalmazható reumás panaszok, migrén és arcüreggyulladás kiegészítő kezeléseként, de az influenzát is eredményesen gyógyítja.
A testi panaszok mellett a lélekre is jó hatással van, mivel elűzi a bennünk lappangó negatív energiákat, ezért a természetgyógyászok a stressz és a belső görcsök oldására is ajánlják.

Fülgyertya

fulgyertya2.jpg ()Fülgyertyát általában a hallójáratba helyezve alkalmazzuk, viszont sérült dobhártya esetén a fülcimpa mögötti részt célozzuk meg! Leginkább a fülzúgás, torokfájás, nátha, migrén, homlok- és arcüreggyulladás tüneteit enyhítik.  Kb. 8-10 percig égessük a gyertyát, úgy hogy az egyik oldalunkon fekszünk, majd mikor a jelzésig leégett, vízben oltsuk el! Nagy előnye a kezelésnek, hogy teljesen mellékhatás- és fájdalommentes, így gyerekeknél is nyugodtan használhatjuk!
Ha kíváncsiak vagyunk rá, mennyi salakanyag távozott belőlünk, egyszerűen tekerjük szét a maradék részt, és akkor szembesülhetünk a teljes igazsággal.
Nagyon fontos, hogy mindkét fülön alkalmazzuk, hogy az agyféltekék energetikai egyensúlya megmaradjon!

Testgyertya

A testgyertya előnye, hogy nagyobb területen tudjuk használni, és szinte bárhova helyezhetjük, kivéve sebes területekre, fejtetőre, szív közelébe! Mielőtt magunkra tennénk, érdemes megmasszírozni az adott részt a teljesebb ellazulás érdekében, így hatásosabb a kezelés!
Leginkább a nyirokrendszert stimulálja, így fontos szerepe van a méregtelenítésben, és természetesen a fájdalomcsillapításban is. Kitűnően kezelhetők vele az emésztési problémák, a menstruációs görcsök, sőt, egyesek szerint a meddőség ellen is felveszi a harcot. (Ekkor az ovuláció előtt 4-5 nappal a petefészkek felett kell elégetni egy-egy gyertyát.

Hogyan használjuk?

-Fülgyertyázásnál érdemesebb segítséget hívni, de ha óvatosak vagyunk, akár magunk is meg tudjuk oldani (gyerekeknél mindenképp legyen szülői felügyelet!). Először is feküdjünk oldalra, majd a fülünkre helyezzünk egy vékony gézlapot, hogy semmi se essen le ránk közvetlenül. Ezután nyomjuk bele a hallójáratunkba a gyertyát addig, amíg még nem kellemetlen, majd gyújtsuk meg a felső végét! Amennyiben valaki másnak csináljuk, közben masszírozhatjuk a fülcimpáját, egyrészt a stimuláció, másrészt a tökéletesebb ellazulás érdekében! Kb. 2/3-ig égessük le, majd vízben oltsuk el!

-A testgyertya használatánál ugyanúgy járjunk el azzal a különbséggel, hogy vagy a köldökbe, vagy az egyéb fájó testrészre helyezzük az eszközt! Ügyeljünk arra, hogy a kezelendő felület vízszintes legyen, és jól nyomjuk rá, hogy ne legyen rés a bőr és a gyertya között!

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X