Főoldal > EGÉSZSÉG > Stresszes vagy? Használd ki az érzékszerveid!

Stresszes vagy? Használd ki az érzékszerveid!

feszültségstressz
0

Írta: and

Hallgass zenét! Egy friss tanulmány szerint napi egy óra zenehallgatás csökkenti a stresszt és a fáradtságot. Lehet ez bármilyen zene, amit szeretsz, és jó érzéssel tölt el. Egy másik taktika, hogy felhívsz egy hozzád közelálló személyt (például anyukádat), és csevegsz vele egy kicsit. Az ismerős hang stresszoldó és hangulatjavító hatással bír. Legyen a kezedben valami! […]

Hallgass zenét!

Egy friss tanulmány szerint napi egy óra zenehallgatás csökkenti a stresszt és a fáradtságot. Lehet ez bármilyen zene, amit szeretsz, és jó érzéssel tölt el. Egy másik taktika, hogy felhívsz egy hozzád közelálló személyt (például anyukádat), és csevegsz vele egy kicsit. Az ismerős hang stresszoldó és hangulatjavító hatással bír.

Legyen a kezedben valami!

Épp egy partyra vagy hivatalos, ahol alig ismersz valakit? Sokakat elönt ilyenkor a szociális fóbia, és rettegnek, hogy kínos szituációba kerülnek. Ha te is közéjük tartozol, szerezz valami kicsi tárgyat, amit az egyik kezedben szorongathatsz. Ezzel jelentősen tudod csökkenteni a felgyülemlett stresszt anélkül, hogy egyből az alkoholos pohár fenekére néznél. Otthon pedig kérd meg a pasidat, hogy masszírozzon meg. Ezzel teljesen rendbejön a vérnyomásod.

erzek2.jpg ()

Variálj a színekkel!

A legoptimistább szín a sárga, és annak árnyalatai, mint például a narancssárga vagy a halványlila. Nem kell az egész lakást átfestened, elég, ha pár kiegészítő pompázik ebben a színben, például a függöny, egy váza vagy egy bútordarab.

Használj illóolajat!

Kutatók kimutatták, hogy azokon az éjszakai szórakozóhelyeken, melynek levegőjét narancs vagy borsmentaillat hatotta át, a vendégek szinte az egész éjszakát áttáncolták. Ennek oka, hogy a két illatanyag természetes módon stimulálja az agyat, és csökkenti a stresszt. Ha úgy érzed fogytán az energiád, cseppents egy kis borsmenta illóolajat a csuklódra, és szippants bele!

Rágózz!

A citrusos ízek feltöltenek energiával azáltal, hogy serkentik a szájban, a torokban és az orrüregben lévő idegeket. Másik módszer, ha rágózol, ugyanis a rágás során történő mozgás miatt nő a pulzusszám, az éberség, és serkenti az idegrendszert.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X