Főoldal > EGÉSZSÉG > Az 5 legegészségesebb pirítósfeltét

Az 5 legegészségesebb pirítósfeltét

diétafeltétkrémpirítósrecept
0

Írta: and

Ne feledd, a reggeli a nap legfontosabb étkezése! Egy szelet teljes kiőrlésű pirítósnál pedig nincs is egyszerűbb és praktikusabb reggeli, ha éppen rohanásban vagy. Azonban ha a hagyományos feltéteket választod és egy vajas-lekváros kenyérrel indítod a napot, rengeteg finomított cukrot és telített zsírt viszel be a szervezetedbe. Ugord át ezért az üres kalóriákat, és készíts […]

Ne feledd, a reggeli a nap legfontosabb étkezése! Egy szelet teljes kiőrlésű pirítósnál pedig nincs is egyszerűbb és praktikusabb reggeli, ha éppen rohanásban vagy. Azonban ha a hagyományos feltéteket választod és egy vajas-lekváros kenyérrel indítod a napot, rengeteg finomított cukrot és telített zsírt viszel be a szervezetedbe. Ugord át ezért az üres kalóriákat, és készíts egy fehérjében gazdag, szívbarát reggelit az alábbi szuper feltétek segítségével.

Fehérjedömping túróval

Valami újdonságra fáj a fogad? A teljes kiőrlésű pirítóst remekül kiegészíti a fehérjében és kalciumban dúskáló zsírszegény túró, ami még ízletesebb, ha megspékeled egy kevés fekete borssal és csípős szósszal. Ha inkább édes ízre vágysz, a túrót egy pillanat alatt kitűnő édességgé varázsolhatod egy kiskanál méz és pár banándarab segítségével.

Rakj rá tojást!

Lássuk be, minden finomabb némi tojással, még a pirítós is. A tojás remek reggeli csemege, mivel fehérjében, B-vitaminban, és kolinban (ami jelentősen serkenti a memóriát és a koncentráció képességét) gazdag. Ha nincs időd megfőzni egy tojást munka előtt, főzd ki előző este, és reggel csak dobáld rá a pirítósra a tojásszeleteket.

piritos2.jpg ()Édes élvezet

Egy édes, fehérjében gazdag reggeli finomsághoz kenj a pirítósra egy kevés cukrozatlan, alacsony zsírtartalmú diókrémet, amit már diabetikus formában is megvehetsz a boltokban. Ha még valami ennél is édesebbre vágysz, rakj egy kevés idénygyümölcsöt a tetejére.

Ébresztő élesztővel

A Marmite, azaz az élesztőkivonat egyszerre kétféle ízvilágot biztosít számodra: a pirítósra gyakran alkalmazott sós ízt kombinálja ugyanis a keserű aromával, ami elsőre szokatlannak tűnhet, azonban hamar megszokható és megszerethető. Nem utolsó sorban pedig segítségével egy nagy adag B12-t, folsavat és niacint juttatsz be a szervezetedbe. (A Marmite-ot beszerezheted a Culinarisban!)

A győztes: az avokádó

A legízletesebb pirítósfeltét minden bizonnyal az avokádó egy kevés sóval, borssal és csípőspaprikával megbolondítva. Az avokádó krémes és finom, valamint tele van egészséges, egyszeresen telített zsírokkal és nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidánsokat, mint amilyen a béta-karotin és a likopin.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X