Főoldal > EGÉSZSÉG > Háziszerek torokra (x)

Háziszerek torokra (x)

0

Írta:

1.     A torokpanaszok nagy része vírusos eredetű. Legtöbbször ugyanaz a vírus okozza, ami az egyszerű nátháért is felelős. Sokszor azért fáj a torok, mert a garaton lecsurgó váladék irritálja a nyálkahártyát. A herpangina is vírusos eredetű, és a mononukleózis vírusa is okoz torokpanaszokat. 2.    Vírusos torokgyulladásra az orvos általában nem rendel antibiotikumot. 3.    Homeopátiás szerekkel […]

1.     A torokpanaszok nagy része vírusos eredetű. Legtöbbször ugyanaz a vírus okozza, ami az egyszerű nátháért is felelős. Sokszor azért fáj a torok, mert a garaton lecsurgó váladék irritálja a nyálkahártyát. A herpangina is vírusos eredetű, és a mononukleózis vírusa is okoz torokpanaszokat.

2.    Vírusos torokgyulladásra az orvos általában nem rendel antibiotikumot.

3.    Homeopátiás szerekkel könnyebben gyógyul a torokgyulladás. Szopogass óránként Homeogene9 tablettát! Egy tablettában többféle, torokgyulladásra bevált homeopátiás alapanyag található.

4.    Fájhat a torkod sokkhatástól (hideg), de lehet érzékeny a fűtéstől kiszáradt nyálkahártya is. Néha, egy kiadós vacsi után, a visszaszivárgó gyomorsav marja fel a garatot.

5.    A sós vizes gargalizálás nem mítosz, tényleg segít. Lemossa a nyálkát, és csökkenti a duzzanatot.

6.    Másik jó házi torokszer a friss kakukkfűlevélből készült tea – 1 pohárba egy kis maroknyi friss, összezúzott kakukkfű, hagyd állni 5 percig, utána gargalizálj!

7.    Sokat kell inni, mert a nyálkatermelés és a láz kiszárít. A szobádban párologtass!

8.    Az egyéni tüneteidre való homeopátiás szereknek nézz utána könyvekben.

A rendszeres szex erősíti az immunrendszert! Erről itt olvashatsz.

———————————————————————————————-

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét!

———————————————————————————————–


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X