Főoldal > EGÉSZSÉG > Hasznos tippek reflux esetén(x)                

Hasznos tippek reflux esetén(x)                

0

Írta:

A refluxbetegség kezelése életmódbeli, étrendi változtatásokból, gyógyszeres kezelésből valamint sebészeti beavatkozásból állhat. A betegség diagnosztizálása orvosi feladat! Az életmódbeli változtatások önmagukban nem mindig elég hatásosak, de alkalmazásukkal a gyógyszeres terápia hatékonysága is sikeresen növelhető. Néhány életmód tipp, ami segíthet: Ajánlott:– megfigyelni melyek azok az ételek és italok amelyek fogyasztás után panaszokat okoznak, mert ezek elkerülése […]

A refluxbetegség kezelése életmódbeli, étrendi változtatásokból, gyógyszeres kezelésből valamint sebészeti beavatkozásból állhat. A betegség diagnosztizálása orvosi feladat! Az életmódbeli változtatások önmagukban nem mindig elég hatásosak, de alkalmazásukkal a gyógyszeres terápia hatékonysága is sikeresen növelhető.

60261571borsszoro.jpg ()Néhány életmód tipp, ami segíthet:

Ajánlott:

– megfigyelni melyek azok az ételek és italok amelyek fogyasztás után panaszokat okoznak, mert ezek elkerülése segíthet
– naponta többszöri kis mennyiségű étkezés, gyomorkímélő ételek fogyasztása
– az ágy feji részének megemelése
– a stressz kerülése,
– dohányzás elhagyása,
– a túlsúly csökkentése

Nem ajánlott:

– erősen fűszerezett, zsíros ételek, az alkohol, a koffein-tartalmú és szénsavas italok, paradicsom alapú ételek, csokoládé
– túl szoros ruházat viselése
– az étkezéseket követő azonnali lefekvés vagy intenzív testmozgás
– nehéz tárgyak emelése

A gyógyszeres kezelés célja a tünetek megszüntetése és a szövődmények kialakulásának megelőzése. A gyógyszeres kezelésre számos gyógyszercsoport áll rendelkezésre. Ezek egy része vény nélkül kapható, más részük csak orvosi receptre. Az, hogy melyik gyógyszer alkalmazása a legmegfelelőbb a beteg számára a tünetek illetve a betegség súlyosságától és előfordulásuk gyakoriságától függ. Vény nélkül kapható készítmények alkalmazása elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit. Ezért, amennyiben a tünetei a betegtájékoztatóban említett néhány nap után sem enyhülnek, illetve súlyosbodnak, keresse fel kezelőorvosát!

A gyógyszeres terápiában nagyon hasznosak lehetnek a refluxbetegség tüneti kezelését jelentő alginát tartalmú készítmények, mint például a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és a Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta. A gyomorsavval reakcióba lépve  gél réteget képeznek a gyomortartalom tetején, így megakadályozzák a sav visszaáramlását a nyelőcsőbe és távoltartják a gyomortartalmat a nyelőcső falától, enyhítve ezzel a gyomorégés és savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket. 
A Gaviscon gyógyszerkészítmények hatásmechanizmusa fizikai jellegű, alkalmazásuk nem jár számottevő mellékhatással  így a terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhetőek.

Azon betegek esetében, akiknél a reflux tünetei alkalomszerűen jelentkeznek ideálisak ezek a gyógyszerkészítmények.

Gaviscon_350x250.jpg ()

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és a Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta vény nélkül kapható gyógyszerkészítmények.
GVS/12/023
Az anyaglezárás időpontja: 2012.03.05.
A cikk megjelenését támogatta a Reckitt Benckiser (Magyarország) Kft.
Elérhetőség: gyogyszer@reckittbenckiser.com

wellnescafe_jogi.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X