Főoldal > EGÉSZSÉG > A leghatásosabb természetes gyógymódok

A leghatásosabb természetes gyógymódok

gyógymódgyógyuláskezelés
0

Írta: and

Próbáld ki ezeket a természetes gyógymódokat te is!

Masszázs – A depresszió ellen

A krónikus mentális és érzelmi stressz depresszióhoz vezethet, ez pedig enyhíthető a masszázzsal, így nem ér senkit meglepetésként, hogy számos kutatás kimutatta, hogy a masszázsterápia segít a rosszkedv megszüntetésében. A kutatók gyanítják, hogy a masszázs a hangulatjavító endorfin termelését is serkenti, mintegy válaszként a fizikai közelségre és az intim érintésekre. Néhány tanulmány szerint a masszázsterápia ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles antidepresszánsok (mint amilyen a prozac vagy a paxil) – ugyanis enyhíti a szorongást, ami jelentősen hozzájárul a depresszió kialakulásához.

Bónusz: A masszázsterápia enyhíti az izmok merevségét és fájdalmát, valamint gyorsítja a sportsérülések regenerálódását.

Zöld tea – A reumás ízületi gyulladásokra

Bár az eredményeket eddig csak laboratóriumi állatok igazolták, a kutatásokból kiderült, hogy a zöld tea segítségével a szervezet képes felvenni a harcot a reumás ízületi gyulladások ellen. Három héten át, naponta fogyasztva, a zöld tea csökkentette (az embereknél előforduló reumával beoltott) patkányoknál a betegség kialakulásának valószínűségét. A kutatók ezt az italban található polifenolok javára írták, melyek a szervezet védekezőképességét növelő antioxidánsok. Állításuk szerint a zöld tea fogyasztásával az emberek szervezetében is ugyanez a hatás várható.

Figyelmeztetés: A zöld tea kis mennyiségben K-vitamint tartalmaz, egy véralvadási hatóanyagot, amely akadályozhatja a véralvadásgátlók hatékonyságát, mint amilyen a warfarin és a heparin. Ha bármelyik gyógyszert szeded ezek közül, értesítsd az orvosodat, ugyanis lehet, hogy módosítani kell az adagolásodat, és az ő megkérdezése nélkül inkább tartózkodj a zöld tea fogyasztásától!

Bónusz: Néhány vizsgálat kimutatta, hogy a zöld tea segít a fogyás megindításában.

gyogymod2.jpg ()

Tai chi – Az álmatlanság ellen

Gyakran álmatlanságban szenvedsz, és nem bírsz elaludni, csak néma csendben? Próbáld ki a tai chit! A lassú, meditatív testmozgás eredetileg egy 2500 éves, kínai harcművészeten alapszik, és Ázsia-szerte gyakorolják a mai napig. A kutatások szerint a tai chi javítja a felnőtteknél az alvás minőségét, és mérsékeli az álmatlanságot. Emellett a tai chi előnyei közé tartozik, hogy már 16 hét gyakorlás után csökkenti a stresszt. Az első időkben professzionális segítségre lesz szükséged, ezért keress fel egy harcművészeti központot, vagy egy közeli edzőtermet, és érdeklődj, hogy tartanak-e tai chi órákat.

Bónusz: A tai chi javítja az egyensúlyérzéket, ezáltal csökkenti az esések kockázatát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X