Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért ne moss hajat naponta!

Ezért ne moss hajat naponta!

balzsamfrizurahajhajápoláshajmosássamponszépségtisztaság
0

Írta:

Imádod, mikor frissen mosott hajad reklámszerűen dús és ragyogó? Azért vigyázz, ne ess túlzásba vele! A mindennapos hajmosás ugyanis károsabb, mint gondolnád…

Dehidratálja a fejbőrt, elősegíti a korpa megsokszorozódását, elveszti a ragyogását és mesterséges segítség nélkül (hajlakk, hajspray) a hajkoronád szuper tartásának is búcsút mondhatsz, ha minden egyes nap hajat mosol!

Ennek ellenére nincs szabály arra, hogy milyen gyakran frissítsd fel a frizurád! Valaki minden nap hajrituálét tart, másoknak elég heti egyszeri hajmosás. A göndör hajjal, zsírosabb fejbőrrel és a vékonyabb hajszálakkal rendelkezők a tapasztalat szerint ritkábban mosnak hajat, csakúgy, mint azok, akik beszárított frizurával távoznak a fürdőszobából/fodrásztól.

A Victoria’s Secret márka egyik fodrásza, Shah Karegarm szerint például nem szabad heti kettőnél többször hajat mosni, hosszútávon ugyanis kifakul, elveszti a színét és a tartását a haj. Ha viszont már kezd zsírosodni a fejbőr, mindenképpen öblítsd le, hiszen minden bizonnyal tele lehet szennyeződésekkel, baktériumokkal és szmoggal!

Alli Webb sztárfodrász is azt javasolja, hogy próbáljunk meg minél több napot kibírni samponozás nélkül, a fejbőrünknek ugyanis el kell látnia a természetes védelmi funkcióját (azaz a fejbőr hámlását, a korpa termelődését), állandó hajmosás mellett viszont csak még jobban dehidratáljuk a bőrünket.

hajap2.jpg ()

Az egyszeri hajmosást viszont ne aprózzuk el: használjunk sampont, balzsamot, hajmaszkot vagy éppen keratinos hajpakolást, ami belülről táplálja a hajat és így a frizuránk még több napig ki fogja bírni mosás nélkül! A szárazsprayket lehetőség szerint mellőzzük, ezek ugyanis tele vannak méreganyagokkal és a fejbőrünk sem tud szabadon lélegezni!

Hogyan lehet szép hajunk gyakori hajmosás nélkül?

  • Bátran vessük be a púderszivacsunkat!

Elszívja a haj tövénél lévő olajosodást, de a „vizes” hatásnak és a viszketésnek is búcsút mondhatsz plusz egy napig, ha kellően odafigyelve púderozod be a hajadat!

  • Ne spórolj a hajkondícionálóval!

Ezeket a termékeket száraz hajra kell használni, olykor a hajbőrünkbe is belemasszírozhatjuk őket, és egy-kettőre dúsabbnak, élettel telibbnek fog tűnni a frizura.

  • Játszadozz a frizuráddal!

A kényes napokon inkább kösd, kontyozd fel, esetleg használj hajpántot és máris nem tűnik fel, hogy nem frissen mosott a hajad! A volumennövelést egy kis tupírozással is elérheted, sőt: a göndör és a világos haj is jól elvonja a figyelmet a zsírosodó hajszálakról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X