Főoldal > EGÉSZSÉG > A csokoládé csillapítja a köhögést

A csokoládé csillapítja a köhögést

csokoládéköhögés
0

Írta:

A legtöbben szirupokhoz és gyulladáscsökkentőkhöz nyúlnak, ha köhögésről van szó – a legújabb kutatások szerint viszont a csokoládé rá az igazi gyógyír!

Jól olvastad! Egy friss felmérés sikeresen bebizonyította, hogy ha hurutos köhögésről van szó, a kakaóbab tartalmú élelmiszerek gyorsabban és hatékonyabban javítanak az állapotunkon, mint a gyógyszeres köptetőszerek.

Erre a felfedezésre tavaly jöttek rá a tudósok, amikor egy 163 páciens által végzett felmérés során kiderült, hogy azok, akik a szirupok helyett 75 % feletti kakaótartalommal rendelkező étcsokoládét kapnak “gyógyszerként”, hamarabb meggyógyulnak, mint azok, akik hagyományos köptetőszereket fogyasztanak.

Ez a kakaónövény által termel teobromin vegyületnek köszönhető, mely fogyasztás után édes és sima felületet képez a torokban, ami miatt megszűnik a köhögési inger és a kaparó érzés a torokban, ami lényegében az egész köhögést kiváltja.

Azt sajnos még nem sikerült a professzoroknak bebizonyítaniuk, hogy a csokoládé a nátha, az influenza és a légúti megfázás tüneteit is enyhíti-e, az azonban biztos, hogy a magas antioxidánssal rendelkező csokoládék rengeteg jótékony hatással rendelkeznek.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X