Jobb, ha minimalizálod a zacskós levesfogyasztásodat, azt is eláruljuk, miért.
A zacskós levesek elképesztő népszerűségnek örvendenek. Persze ez teljesen érthető, hiszen szupergyorsan elkészülnek és a pénztárcánkat sem terheli meg túlzottan. Így megértjük, ha néha-néha mindenki elcsábul egy tálra. Pedig jobban teszed, ha minél ritkábban teszed, erre pedig 5 nyomós indokunk is van.
A benne található tartósítószer, a TBHQ szembeni érzékenység látási zavarokat is okozhat.
Magas nátriumtartalmának köszönhetően akár fejfájás is jelentkezhet, méghozzá úgy, hogy a nátrium megemeli a vérnyomást, emiatt kitágulnak az erek, majd hirtelen összehúzódnak.
Egy vizsgálat szerint előfordulhat, hogy hiperaktivitást okoz az elfogyasztása után.
Nagyon leterheli az emésztőrendszert az instant tészta megemésztése.
Bár nagyon finomak ezek a levesek, sajnos nincsen bennük elég tápanyag. Nagyon alacsony a rost- és a fehérjetartalma, ami elengedhetetlen az egészséges táplálkozás szempontjából.