Főoldal > DIÉTA > Ezeket élelmiszereket soha ne fogyaszd!

Ezeket élelmiszereket soha ne fogyaszd!

egészségélelmiszerételgabonapehelygyümölcsléitalpopcorntáplálkozászacskós leves
0

Írta:

Vannak olyan ételek, amelyek annyi káros anyagot tartalmaznak, hogy te magad sem gondolnád. Legtöbbjük esetében létezik egészséges alternatíva is, de az általunk összegyűjtött élelmiszereket ha egy mód van rá, inkább ne tedd a tányérodra.

Mikrós popcorn

A pattogatott kukorica nagyon egészséges – gondolnád te is, ami valóban így is van. Ám ha a zacskós, mikróban elkészíthető változatáról beszélünk, a fenti állítás már korántsem állja meg a helyét. Ugyanis a tasak belsejében található vegyi anyagok melegítés hatására kioldódnak, és nagyon károsak az egészségre. Igaz, hosszadalmasabb, de készítsd el inkább serpenyőben ezt a finom csemegét, és így tényleg egészséges nasit majszolhatsz esténként a tévé előtt.

Ízesített gabonapelyhek

Nincs egyszerűbb reggeli az ízesített gabonapelyheknél, gyorsan elkészíthető, finom, és még a gyerekek is imádják. Ám nem biztos, hogy mindezek miatt érdemes rendszeresen fogyasztani. Sőt! Az ízesített gabonapelyhek a sok hozzáadott cukortól, mesterséges adalékanyagoktól nem hogy egészségesek nem lesznek, de kifejezetten ártalmasak. A legjobb, ha soha többé nem fogyasztasz belőlük, térj át inkább a szuperegészséges zabpehelyre.

42198836 - juice, orange juice, pouring.

Rossz minőségű gyümölcslevek

Nem csak ételek, italok is lehetnek hihetetlenül egészségtelenek, amiket jobb, ha elfelejtesz. Ilyenek azok az ízesített gyümölcslevek, amelyek csak néhány százalékban tartalmaznak valódi gyümölcsöt, a többi mind mesterséges adalékanyag és cukor. Ha azt hiszed, teszel egészségedért, és feltöltöd szervezetedet vitaminokkal, ha ilyenekkel oltod a szomjad, tévedsz. A víznél úgysem találsz egészségesebb és hatásosabb szomjoltót.

Zacskós levesek

Azzal valószínűleg semmi újat nem mondunk, hogy az instant élelmiszereket nem éppen egészségtudatos fogyasztók vásárolják. Ám ezek közül is az egyik legegészségtelenebbek a zacskós levesek. Természetes alkotóelemeket a szárított zöldségeken kívül nem is tartalmaznak, ám ezeket is elenyésző százalékban, és mivel szárítottak, ezért már vitaminokat sem tartalmaznak. Ezzel szemben tele vannak mesterséges anyagokkal: ízfokozókkal, tartósítószerrel, különböző aromákkal. Inkább ne ez legyen az ebéded.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X