Főoldal > EGÉSZSÉG > Ilyen kulacsot használj az egészségedért

Ilyen kulacsot használj az egészségedért

kulacs
0

Írta:

Ha környezettudatosak vagyunk, akkor általában magunk visszük az innivalónkat mindenhova. Na de pontosan miből kéne innunk ahhoz, hogy ne betegítsük meg saját magunkat?

A mikroműanyagok káros hatásairól a legtöbben már hallottak. Az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott vegyianyag, a biszfenol a műanyag palackokban is megtalálható. A PET-palackok újratöltése már csak azért sem javasolt, mert ha nincs elég alaposan elmosva vagy kiszárítva az adott palack, akkor a gombák is elszaporodnak benne, akár allergiás vagy légzőszervi problémákat előidézve.

Hasonlóképp kerülendő a műanyag kulacsok használata, mert ezekből is kiválhatnak a biszfenolok, főképp forró vagy savas folyadék hatására. Az alumínium kulacsból BPA szivároghat ki, amennyiben epoxigyanta bevonatú. A polipropilén, bár megbízható műanyag, hosszútávon ez is kopásnak indul, amiből szintén mikroműanyagok távoznak.

A legbiztonságosabbak a rozsdamentes acél kulacsok. „Esetükben fontos, hogy kerüljük benne a savas italok, például a citromos tea tárolását, mert ezek fémek kioldódását okozhatják. Emellett a rozsdamentes acél kulacsok nikkelt tartalmazhatnak, amely az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót válthat ki. Figyeljünk arra is, hogy ne legyen műanyag vagy egyéb bevonat a palack belsejében” – figyelmeztet a szakértő.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X