Főoldal > DIÉTA > 3 szuper almás recept – Béres Alexandra ajánlja

3 szuper almás recept – Béres Alexandra ajánlja

ananászBéres Alexandradiéta
0

Írta:

1. Almás boros csirkemell 1 db alma 120 g csirkemell 1 dl száraz fehérbor só bors fahéj olívaolaj Elkészítés:Csak 30-as Súlykontroll-index alatti összetevőket tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A csirkemellet serpenyőben hevített olajra dobjuk, és […]

1. Almás boros csirkemell

  • 1 db alma
  • 120 g csirkemell
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • fahéj
  • olívaolaj

0018988_1.jpg ()

Elkészítés:
Csak 30-as Súlykontroll-index alatti összetevőket tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A csirkemellet serpenyőben hevített olajra dobjuk, és egy kicsit átsütjük. Ha mindkét oldala megpirult egy kicsit, akkor az almaszeleteket hozzádobjuk. Fedő alatt pároljuk kicsit, majd hozzáöntjük a bort, hogy az alma a borban átfőjön. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha már majdnem kész, ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal. Máris kész a könnyű vacsora, amihez kortyolhatunk még egy deci bort is.

2. Almás fahéjas tejberizs

Hozzávalók:

  • 50 g rizs
  • 1 bögre 1,5% zsírtartalmú tej
  • 50 g alma
  • édesítőszer
  • fahéj

Elkészítés:
Elkészítés: Egy edénybe tegyük bele a tejet, és melegítsük meg. Amikor már látjuk, hogy kezd forrni, tegyük bele a rizst. Gyakori keverés mellett főzzük meg a rizst. Amikor már látjuk, hogy kevés a tej, tegyük bele a lereszelt almát, a fahéjjal és az édesítőszerrel ízesítsük. Amennyiben úgy látjuk, hogy túl száraz, akkor pótoljuk tejjel. Főzzük pár percig az almával, és már kész is.

3. Almás tonhalsaláta kefires öntettel

  • petrezselyemzöld
  • bors
  • citromlé
  • 40 g kígyóuborka
  • 35 g retek
  • 50 g konzerv tonhal
  • 60 g alma
  • 80 g kefir
  • 100 g jégsaláta

Elkészítés:
Az olajos tonhalat jól lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk citrommal és borssal. A salátához való alapanyagokat megtisztítjuk és összedaraboljuk. A tépett jégsalátaalapra halmozzuk, és rászórjuk a tonhalat is. Tálalásnál petrezselymes kefirrel locsolva kínáljuk.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X