Főoldal > DIÉTA > Erősítsd immunrendszered házi finomságokkal!

Erősítsd immunrendszered házi finomságokkal!

0

Írta: and

Meleg ital hideg napokra Hidegben úgyis kívánjuk a meleg folyadékokat, ezért igyunk naponta 1-2 alkalommal olyan gyógynövényteákat, mint kamilla-, csipkebogyó-, vagy csalántea, de ne cukorral ízesítsük, hanem kiskanálnyi mézzel. Figyeljünk arra is, hogy a mézet ne a forró teába tegyük (azzal úgy is csak a torkunkat forrázzuk le, és a baktériumoknak jó táptalajt készítünk elő), […]

Meleg ital hideg napokra

Hidegben úgyis kívánjuk a meleg folyadékokat, ezért igyunk naponta 1-2 alkalommal olyan gyógynövényteákat, mint kamilla-, csipkebogyó-, vagy csalántea, de ne cukorral ízesítsük, hanem kiskanálnyi mézzel. Figyeljünk arra is, hogy a mézet ne a forró teába tegyük (azzal úgy is csak a torkunkat forrázzuk le, és a baktériumoknak jó táptalajt készítünk elő), hanem csak melegbe. De a mézzel készíthetünk langyos vagy szobahőmérsékletű, friss citrommal vagy lime-mal készült limonádét is, így C-vitaminnal is támogatjuk a szervezetünket!

Mentás limonádé, 1 liter

Hozzávalók:
1 liter víz
2 evőkanál virágméz
1 lime leve
1 csokor friss menta apróra vágva

Egy kancsóba alaposan összekeverjük, és délelőtt elkortyolgatjuk!

Hagymafélékkel az egészségért

haziimmun2.jpg ()Hagymafélék segítségével kiválóan elláthatjuk az immunrendszerünket antioxidánsokkal. Az újhagyma körözöttbe való, a saláta hagyma friss salátákhoz, vagy bab-, vagy burgonyasalátához, a lilahagyma a rántottához vagy tojás-, vagy halkrémhez, míg a vöröshagymából kiváló hagymalevest készíthetünk!
Fokhagymát frissen graham pirítósra kenhetjük, vagy parajfőzelékbe reszelhetjük! Aki nem bírja nyersen, rövid ideig főzhetjük is. A fokhagyma-krémleves egy kis reszelt, friss sárgarépa betéttel egészséges első fogás lehet.

Fokhagymakrém

Hozzávalók:
5 fej fokhagyma finomra reszelve
5 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
Csipetnyi só

Az egészet alaposan összekeverjük, zárható üvegbe töltjük, és a hűtőben tartva naponta használhatjuk!

Különleges C-vitamin pótlás

Kimagasló C-vitamin tartalmú a homoktövis bogyó, melyet inkább készen vásároljunk, mint mi kísérletezgessünk vele. Napi 1 kiskanállal fogyasztva remekül helyettesíti a C-vitamin tablettát!
Ha mézzel ízesített, akkor nagyon jó magos zsemlére kenve. Ha natúr ízű, akkor burgonyával összekeverve különleges burgonyapürét készthetünk.

Almás homoktövis bogyókrém

Hozzávalók 1 személyre:
1 db alma finomra reszelve
1 kiskanál mézes homoktövis bogyó készítmény
pici őrölt fahéj

Alaposan összekeverve, 2-3 db háztartási keksszel szuper uzsonnát varázsolhatunk belőle.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X