Főoldal > DIÉTA > Fogyj a munkában: könnyű munkahelyi falatok

Fogyj a munkában: könnyű munkahelyi falatok

0

Írta: and

Ananászos-rukkolás palacsinta Keverj össze 4 tojást 4 dl tejjel és 8 evőkanál liszttel, sózz és borsozz ízlés szerint. Forró serpenyőbe önts kevés olajat, és süss a masszából kb. 8 vastagabb palacsintát. A töltelékhez vágj fel vékony csíkokra 20 dkg friss ananászt, keverd össze 25 dkg túrósajttal, és 1 doboz natúr joghurttal. Moss meg 1 csokor […]

Ananászos-rukkolás palacsinta

Keverj össze 4 tojást 4 dl tejjel és 8 evőkanál liszttel, sózz és borsozz ízlés szerint. Forró serpenyőbe önts kevés olajat, és süss a masszából kb. 8 vastagabb palacsintát. A töltelékhez vágj fel vékony csíkokra 20 dkg friss ananászt, keverd össze 25 dkg túrósajttal, és 1 doboz natúr joghurttal. Moss meg 1 csokor rukkolát, és szárítsd le róla a vizet. A palacsintákat párosan tedd tányérra, majd oszd el rajtuk a joghurtos keveréket, az ananászt, és szórd meg az egész rukkolával, valamint fekete, őrölt borssal. Negyed óra alatt elkészülsz vele, és hidegen majszolhatod másnap, munka közben.

Joghurtos cukkinileves

Moss meg egy közepes cukkinit, és kisebb tálban reszeld le. Tegyél alá kevés olívaolajat, adj hozzá 3 gerezd fokhagymát, és dinszteld át az egészet. Ezt követőn szórd meg sóval, borssal, ételízesítővel, majd szitálj rá kevés lisztet, és öntsd fel 2 dl főzőtejszínnel. Kézi mixerrel keverd csomómentesre a masszát, hűtsd le, és díszítsd a tetejét petrezselyemzölddel. Tedd jól záródó flakonba, és másnap ihatod ebédre a tápláló, cseppet sem hizlaló krémlevest.

munkahelyifalat2.jpg ()Sült mozzarellás szendvics

Ha jobban szereted a bucikat, kifliket, akkor próbáld ki a hagyományos szendvicset olasz változatban, és kínáld meg a többieket! A kenyereket először kend meg pestóval, majd 15 dkg mozzarellát vágj vékony szeletekre, 5 dkg sonkát nagyobb darabokra. 4 szelet kenyeret pakolj váltva sajttal, sonkával, majd helyezd rá a másik szeletet. A szendvicseket átlósan vágd félbe, hogy háromszöget kapj. Bundázd be, mintha hagyományos bundás kenyeret készítenél, majd forró olajban süsd ropogós barnára mindkét oldalát a szendvicseknek. Fontos, hogy a mozzarellát úgy helyezd a kenyérre, hogy mindkét szeletet érje, így, ha elolvad sütés alatt, jól összeragad a szendvics mindkét oldala.

Spárga focaccia

Ha kedveled a spárgát, a következő csábító receptben láthatod, hogyan találkozik a zöldségek királya az olasz konyhával, és azt is, hogy a spárga kenyérrel tökéletes étel. A focaccia olasz lepénykenyér, ami általában kör alakú, de lehet szögletes formája van, ahogy jobban tetszik.

2 dkg élesztőt ½ l langyos vízben morzsolj el, keverj simára. Adj hozzá 1 teáskanál cukrot, 2 evőkanál olívaolajat, sót, lisztet, majd dolgozd el az egészet sima tésztává. Lisztes kézzel formázz belőle 4 cipót, amelyet letakarva, lisztezett alapon kb. 30 percig kelessz. 80 dkg zöld spárga fás végét vágd le, az alsó harmadát hámozd meg. Enyhén sós, cukros vízben párold át 3 percig, majd öblítsd le hideg vízzel. A kihűlt spárgákat vágd ketté, pucolj meg 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és 1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, 20 db koktélparadicsomot és 15 dkg gombát vágj apróra. Dinszteld meg a hagymákat, és add hozzá a felvágott zöldfűszereket. Lisztezett deszkán gyúrj a cipókból négy lapos, ovális lepényt, melyeket sütőpapíron helyezz be a tepsibe. Minden egyes tésztára egyforma mennyiségű paradicsom, gomba kerüljön, majd a focaccia középére a félbevágott spárga menjen. Végezetül locsold az egészet meg a hagymás-zöldfűszeres olajjal, 220 fokos sütőben 15-20 percig süsd, majd fejedelmi ízét az irodában is élvezheted.

Sajttal sült póréhagyma

Hozzávalók: 500 g póréhagyma, 120 g ementáli sajt, 5 dl tej, 2 evőkanál olívaolaj, só. A megmosott hagymát hámozd meg, vágd fel 10 centis darabokra. Egy edénybe tegyél fel 2 dl langyos vízben elkevert tejet, majd amikor gyöngyözni kezd, húzd félre, tedd bele a hagymát, és mérsékelt lángon főzd tovább 20 percig. Reszelj le 40 g ementáli sajtot, a maradékot szeld fel. Olajozz ki egy négyszögletű tűzálló tálat, majd rétegezd bele a póréhagymát és a sajtszeleteket. A felülre kerülő hagymát szórd meg reszelt sajttall, és 20 percre told sütőbe, amit 200 fokra melegítesz elő. Ha aranyszínűre puhult, oszd négy részre, és vidd magaddal másnap, reggelire vagy ebédre.

Színes grépfruitsaláta pisztáciával

Moss, majd hámozz meg alaposan 1 rózsaszín és 1 sárga grépfruitot. A darabokat szórd meg 20 g barna cukorral, locsold meg 1 evőkanál Cointreau-val, forgasd össze, és takard le fóliával az egészet. Hagyd hűtőben pihenni 20 percig a gyümölcsöt, majd 20 g hámozott pisztáciát vágj fel darabokra. A grépfruitot vedd ki a hűtőből, oszd el négy kistányérra úgy, hogy minden színből jusson a tányérokra, majd a tetejét szórd meg a pisztáciával, és csepegtess rá kevés szezám olajat. Ezt a finomságot nyugodtan falhatod csoki helyett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X