Mire figyelj? – Allergiások kerüljék a virágok fogyasztását! – Nem minden virág ehető! – Mielőtt felhasználnád a virágot, előtte győződj meg róla, hogy valóban fogyasztható-e. – Kerüld a vegyszerrel kezelt növényeket! – A virágokat kizárólag kis mennyiségben fogyaszd, mert ellenkező esetben emésztési problémáid lehetnek. Milyen virágok ajánlottak fogyasztásra? Kamillavirág – nem csak teának […]
Mire figyelj?
– Allergiások kerüljék a virágok fogyasztását!
– Nem minden virág ehető!
– Mielőtt felhasználnád a virágot, előtte győződj meg róla, hogy valóban fogyasztható-e.
– Kerüld a vegyszerrel kezelt növényeket!
– A virágokat kizárólag kis mennyiségben fogyaszd, mert ellenkező esetben emésztési problémáid lehetnek.
Milyen virágok ajánlottak fogyasztásra?
Kamillavirág – nem csak teának
A kamilla virágját leggyakrabban teában fogyasztjuk, de díszítheted vele az édességeket és a süteményeket is.
A kakukkfű virága – fűszer mellé
A kakukkfű virágját bármikor használhatod, amikor a kakukkfűvel fűszerezel. A virágnak enyhébb íze van, mint a leveleknek.
Krizantém virág – salátákhoz
A krizantém virága több színben – pl. fehér, sárga, lila, rózsaszín – is előfordul. Pikánsan kesernyés íze van. Kiváló ízesítője lehet a salátáknak.
Körömvirág szirom – sáfrány helyett
A körömvirág szirmának létezik citrom ízű változata is. A szirmokat keverheted rizshez, de megszórhatod velük a salátákat is.
Ibolya fejek – édességek díszítésére
Az ibolya fejeket széles körben használhatod fel: kandírozva pl. édességek (sütemények, pudingok, jégkrémek) díszítésére, a virág szirmával megszórhatod a saláták, édességek tetejét, de használhatod teák, ecetek illatosítására is.
Rózsaszirmok – édességek ízesítésére
A rózsa szirmaiból készíthetsz rózsa zselét, sorbetet (cukros, jeges édesség), dulcsászát ( mézzel készített édesség, hasonló a baklavához), kandírozott rózsaszirmot. Ízesítheted vele az édességeket és salátákat is.
Árvácska virágok – menta helyett
Az árvácska szirmait olyan ételekhez ajánljuk, amelyekhez illik a menta. Használhatod gyümölcssalátákhoz, mentás zöldségsalátákhoz és italokhoz, kuszkusz ételekhez.
Tulipán szirmok – chips helyett
A tulipán szirmainak hasonló íze van, mint az uborkának – íze és illata friss, emlékeztet a zöldborsóra.