Főoldal > DIÉTA > Virágok a tányérunkon – dietetikus szemmel

Virágok a tányérunkon – dietetikus szemmel

0

Írta: and

Mire figyelj? – Allergiások kerüljék a virágok fogyasztását! –  Nem minden virág ehető! – Mielőtt felhasználnád a virágot, előtte győződj meg róla, hogy valóban fogyasztható-e. – Kerüld a vegyszerrel kezelt növényeket! – A virágokat kizárólag kis mennyiségben fogyaszd, mert ellenkező esetben emésztési problémáid lehetnek.   Milyen virágok ajánlottak fogyasztásra?   Kamillavirág – nem csak teának […]

Mire figyelj?

– Allergiások kerüljék a virágok fogyasztását!

–  Nem minden virág ehető!

– Mielőtt felhasználnád a virágot, előtte győződj meg róla, hogy valóban fogyasztható-e.

– Kerüld a vegyszerrel kezelt növényeket!

– A virágokat kizárólag kis mennyiségben fogyaszd, mert ellenkező esetben emésztési problémáid lehetnek.

 

Milyen virágok ajánlottak fogyasztásra?

 

Kamillavirág – nem csak teának

A kamilla virágját leggyakrabban teában fogyasztjuk, de díszítheted vele az édességeket és a süteményeket is.

 

A kakukkfű virága – fűszer mellé 

A kakukkfű virágját bármikor használhatod, amikor a kakukkfűvel fűszerezel. A virágnak enyhébb íze van, mint a leveleknek.

 

Krizantém virág – salátákhoz

A krizantém virága több színben – pl. fehér, sárga, lila, rózsaszín – is előfordul. Pikánsan kesernyés íze van. Kiváló ízesítője lehet a salátáknak.

 

Körömvirág szirom – sáfrány helyett

A körömvirág szirmának létezik citrom ízű változata is. A szirmokat keverheted rizshez, de megszórhatod velük a salátákat is.

 

Ibolya fejek – édességek díszítésére

Az ibolya fejeket széles körben használhatod fel: kandírozva pl. édességek (sütemények, pudingok, jégkrémek) díszítésére, a virág szirmával megszórhatod a saláták, édességek tetejét, de használhatod teák, ecetek illatosítására is.

 

Rózsaszirmok – édességek ízesítésére

A rózsa szirmaiból készíthetsz rózsa zselét, sorbetet (cukros, jeges édesség), dulcsászát ( mézzel készített édesség, hasonló a baklavához), kandírozott rózsaszirmot. Ízesítheted vele az édességeket és salátákat is.

 

Árvácska virágok – menta helyett 

Az árvácska szirmait olyan ételekhez ajánljuk, amelyekhez illik a menta. Használhatod gyümölcssalátákhoz, mentás zöldségsalátákhoz és italokhoz, kuszkusz ételekhez.

 

Tulipán szirmok – chips helyett

A tulipán szirmainak hasonló íze van, mint az uborkának – íze és illata friss, emlékeztet a zöldborsóra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X