Főoldal > SZÉPSÉG > 5 meglepő szépségtipp ecettel

5 meglepő szépségtipp ecettel

bőrecethajszépség
0

Írta: and

A legtöbb konyhai hozzávalónak a fürdőszobában is hasznát veheted. A szépségápolás

A legtöbb konyhai hozzávalónak a fürdőszobában is hasznát veheted. A szépségápolás nagykövetei már régóta használják az ecetet haj- és bőrszépítő programjaikban. Külföldön az ecetet is tartalmazó Santa Maria Novella termékek méltán népszerűek. Ha nincs időd megvárni, míg a nemzetközi termék a hazai piacra is betör, vagy pénztárcabarát megoldást keresel, akkor, ha legközelebb vásárolni mész a közeli élelmiszerboltba, csak tegyél a kosaradba egy üveg almaecetet is. Sajátítsd el az alábbi tippjeinket, használd az ecetet a hajszálaidtól a lábujjaidig!

A sima és bársonyos bőrért

Az ecetsav tökéletesen megtisztítja a pórusokat a szennyeződésektől, ragyogó bőrt eredményezve. A testápolódat keverd össze ecettel, használd reggel és este, hogy igazán szép bőröd legyen. Az illata miatt sem kell aggódnod, testápolóval összekeverve, még parfüm nélkül is, egész nap finom tisztaságillatod lesz.

A fényes és gubancmentes hajért

Legtöbbször nem öblítjük ki alaposan a sampont, a balzsamot és a többi, lemosást igénylő kondicionálót a hajunkból. Hajunk ezáltal elnehezedik, és elveszíti fényét. Keverj össze egy kis tálkában öt csepp ecetet hideg vízzel, majd samponozás és balzsamozás után tedd a hajadra és a fejbőrödre. Ne mosd ki, hagyd rajta, hogy helyreállítsa a hajad szépségét.

tonic2.jpg ()A tiszta és csillogásmentes arcbőrért

Az ecet képes helyreállítani a bőr pH-értékét és összehúzza az olajos arcbőr pórusait. Pattanásos bőrre is kiváló, mert megöli a pattanást okozó baktériumokat. Keverd össze fele-fele arányban vízzel, és használd tonikként a szokásos, három lépéses arctisztítási folyamat részeként.

Az egészséges fürdésért

Szánj időt magadra, lazulj el és mártózz meg egy kád vízben! Tegyél a fürdővizedbe egy kevés almaecetet, és hagyd, hogy a gyulladáscsökkentő összetevők megnyugtassák a viszkető, érzékeny bőröd. 

A tiszta fejbőrért és a korpamentes hajért

Az almaecet természetes gombaölő, ezért képes eltávolítani a korpát a fejbőrről. Készítsd el otthon a saját tisztító samponod, amely ráadásul pénztakarékos is. Egy szórófejes tégelybe keverj össze fele vizet és fele almaecetet. Ezt a pillanatok alatt elkészíthető keveréket fújd a fejbőrödre, és hamarosan búcsút inthetsz a korpának. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X