Főoldal > AKTUÁLIS > Első kézből: az X-Faktor mentora elárulta szépség – és diétatitkait!

Első kézből: az X-Faktor mentora elárulta szépség – és diétatitkait!

0

Írta: and

A sport öröksége Keresztes Ildikó életmóddal kapcsolatos szokásait alapvetően meghatározta, hogy életében egészen kicsi korától kezdve folyamatosan jelen volt a sport, 5-től 20 éves koráig ugyanis professzionális szinten sportolt, tagja volt a válogatottnak, és elvégezte a Testnevelési Főiskolát. Márpedig egy tornász sohasem lehet elég vékony, így Ildikó gyomra is megszokta a diétás étrendet és a […]

A sport öröksége

Keresztes Ildikó életmóddal kapcsolatos szokásait alapvetően meghatározta, hogy életében egészen kicsi korától kezdve folyamatosan jelen volt a sport, 5-től 20 éves koráig ugyanis professzionális szinten sportolt, tagja volt a válogatottnak, és elvégezte a Testnevelési Főiskolát. Márpedig egy tornász sohasem lehet elég vékony, így Ildikó gyomra is megszokta a diétás étrendet és a fűszeres, zsíros ételek mellőzését. „Ami másnak íztelen, az nekem finom” – foglalja össze az énekesnő. Mióta az állatvédelemmel is kapcsolatba került, Ildikó a húsételeket is igyekszik lehetőség szerint kiiktatni az étrendjéből.

Egy dolgot azonban nem tud elkerülni, ez pedig a stressz. A sportolás abbahagyása után ugyanis felborult az a rendszer és arány, amely egy sportoló, így Ildikó életét is alapvetően meghatározta. „Rendszertelenül eszem, iszom, alszom, ilyen szempontból sajnos nem élek egészséges életet.” – vallja az X-Faktor mentora. Ettől eltekintve azonban az egészségtelen, vagy éppen káros szokások nem jellemzők az énekesnő életére, aki nem dohányzik, ha teheti, nem éjszakázik és alkoholt is csak mértékkel, alkalmi jelleggel fogyaszt.

A sportoló múlt tehát erőteljesen jelen van Ildikó életének minden szegmensében, még akkor is, ha ma már szinte egyáltalán nem sportol rendszeresen. „Kétfajta sportoló van: az egyik, aki soha nem tudja igazán abbahagyni a sportot, a másik, aki végleg megszakít minden kapcsolatot vele. Én az utóbbi vagyok” – magyarázza Ildikó. Bár természetesen az igény és a szándék sokszor felmerül az énekesnőben, eddig nem sikerült rávennie magát az újrakezdésre – állítja. Az, hogy testalkatára nézve ez az állítás hihetetlenül hangzik, Ildikó szerint a szerencsés géneknek és az aktív sportolói múltnak köszönhető.

Szépségápolás

keresztesildibelso01.PNG ()Akár a balettot, akár a szertornát, akár a ritmikus gimnasztikát vesszük példának az énekesnő által korábban űzött sportok közül, művészi jellegű sportágként mindegyik magas szintű esztétikai érzéket és testtudatosságot tételez fel. „Ha az ember folyamatosan testek között mozog, jobban odafigyel saját magára is. Számomra tehát nagyon fontos a kinézet, hogy milyen a bőröm, milyen a hajam.” – vallja be az énekesnő.

Természetesen vannak rosszabb pillanatai, amikor saját bevallása szerint „pihen”, de alapvetően minden szépségápolással kapcsolatos terméket szívesen használ, legyen szó krémekről, sminkekről, parfümökről. „Hála Istennek a bőrömmel van a legkevesebb bajom” – árulja el az énekesnő, aki ezt elsősorban a géneknek tulajdonítja, és annak, hogy mellőzi a dohányzást. „Ez a legtöbb, amit tehetek.” – véli. Nincs tehát olyan bevált, működőképes praktika, amit az énekesnő feltétlenül hatékonynak ítélne. Akkor látnánk, hogy mennyire hatásos egy-egy szépségápolási módszer, ha lenne egy olyan Keresztes Ildikó, aki nem ápolja magát, és egy másik, aki igen. Akkor kiderülne, hogy mi a különbség a kettő között. – véli az énekesnő. Természetesen az első Keresztes Ildikó nem létezik, így a maximálisan hatékony szépségápolási recept megfejtése még várat magára.

A szeretet fontossága

Szintén nincs biztos jó tanács az énekesnő 23 éve tartó, harmonikus párkapcsolatára sem. Ildikó ugyanis kissé kettős természetűnek tartja magát ilyen téren. „Félig olyan vagyok, mint egy pasi, vágyom a szabadságra és arra, hogy ne mondják meg, hogy mit tegyek. Ugyanakkor vágyom a biztonságra is” – árulja el az énekesnő.

Ildikó párja szintén zenész, így kicsit könnyebb volt megszokni mindazt, amivel a zenészélet jár. Márpedig ez sok szempontból más, mint egy civil pár élete. „Mivel talán több mindent engedhettünk meg maguknak, nem érezzük úgy, hogy valami kimaradt volna az életünkből, ami miatt fel kellene bontani ezt a szövetséget, mondván, hogy annyi mindent nem tapasztaltam még meg. Inkább együtt akarjuk megélni” – véli az énekesnő.  Ildikó szerint ugyanakkor az is fontos, hogy megtanuljunk kompromisszumokat kötni, odafigyelni a másikra, miközben megőrizzük önálló, szuverén életünket is. „Hajlamosak vagyunk éppen azokra nem odafigyelni, akik a legközelebb állnak hozzánk, hiszen úgy gondoljuk, nekik kötelességük szeretni és elfogadni minket, hiszen azért vannak. Pedig ez nem így van, rájuk kéne a legjobban odafigyelni” – fejti ki. 

Mi az, amit az énekesnő talán mégis a legfontosabbnak érez? Az elsőre talán közhelyesnek hangzó, valójában azonban igencsak fontos szeretetet. A szerelem ugyanis elmúlik, így az erre alapozott kapcsolat szintén. „Az a fontos, ami a szerelem után marad, erre kell igazán odafigyelni, ezt kell ápolni” – mondja Ildikó.  „Nem kell felrúgni a kapcsolatot az első hibánál, hiszen mindenki hibázhat. Ha azt érezzük valakiről, hogy ő az igazi, akkor sok mindent meg tudunk bocsátani, olyat is, amit nem is gondolnánk magunkról.” Azt pedig, hogy mindez a gyakorlatban is működik, az énekesnő hosszú ideje működő kapcsolata bizonyítja igazán.

Sportolj és pihenj kedvedre!

Erősítsük az immunrendszerünket!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X