Főoldal > AKTUÁLIS > Szakácskönyvet a fa alá!

Szakácskönyvet a fa alá!

0

Írta:

Olvass tovább! Kezed alakja elárul téged! Találd meg az ideális fogamzásgátló módszert Karácsonyi dekorációk az újdonság jegyében Fogyj és légy egészségesebb brokkolival! 22 kilót adott le Kelly Osborne – Hogy csinálta? Bármelyiket is választod a következő szakácskönyvek közül, biztos lehetsz benne, hogy nagy sikert arat majd! Válassz a kínálatból, és próbáld ki az újdonságokat és […]

Olvass tovább!
Kezed alakja elárul téged!
Találd meg az ideális fogamzásgátló módszert
Karácsonyi dekorációk az újdonság jegyében
Fogyj és légy egészségesebb brokkolival!
22 kilót adott le Kelly Osborne – Hogy csinálta?

Bármelyiket is választod a következő szakácskönyvek közül, biztos lehetsz benne, hogy nagy sikert arat majd!

Válassz a kínálatból, és próbáld ki az újdonságokat és különlegességeket!

Gordon Ramsay: Világkonyha

Olaszt, kínait, esetleg valami könnyű francia menüt? Globalizálódó világunk előnye, hogy egyre több konyha ízeit kóstolhatjuk meg anélkül, hogy kitennénk a lábunkat otthonról. Ebben segít Gordon Ramsay új könyve, a Világkonyha, amelyben a Föld különböző tájairól összegyűjtött kedvenc receptjeit tárja az olvasó elé. A sztárséf útmutatásai alapján egyaránt a konyhánkba varázsolhatjuk a rafinált francia, a csodás olasz, a varázsos keleti vagy éppen a pikáns thai gasztronómia remekeit.
vilagkonyha_ramsay.jpg ()

Az étvágygerjesztő előételek, főfogások és desszertek leírása mellett Ramsay elárulja néhány ügyes trükkjét, így az ételkészítés még egyszerűbbé válik. Könnyedén megtanulhatunk raviolit, samosát vagy éppen kínai töltött tésztát készíteni. A séf a tőle megszokott lelkesedéssel ír az adott konyhák alapanyagairól, és abban is segít, hogyan készítsük el minél változatosabban például a steaket, a spárgát, a pizzát vagy a kínai zöldségeket.
Ha egzotikus ételre támad étvágyunk, Gordon Ramsay Világkonyhájában biztosan megtaláljuk hozzá a megfelelő receptet.

256 oldal / 7.500,-Ft

 

 

 

a tokeletesseg nyomaban.jpg ()Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában – Klasszikus ételek újragondolva

 Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti – és sok számára talán bizarr – fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sültszalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.

Körbeutazta a világot nyolc olyan étel “tökéletes” változata után kutatva, melyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
-sült csirke sült burgonyával,
-pizza,
-sült kolbász tört burgonyával,
-steak,
-bolognai spagetti
-fish & chips (rántott hal sült burgonyával),
-Fekete-erdő torta,
-szirupos tortafagylalt.

A “tökéletességről” megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan -és miért így- tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy “fish & chips” bolt lényegét egy parfümös üvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
“A tökéletesség nyomában” tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.

320 oldal / 4.900,-Ft

szivvel-lelekkel fozni.jpg ()Kylie Kwong: Szívvel-lélekkel főzni – Nyugati ízek, keleti technikák

Akik szeretik az édes, savanyú, sós és csípős ízek harmóniáját, azok számára Kylie Kwong könyve kötelező olvasmány. A tévéműsorai, szakácskönyvei és saját sydney-i étterme révén világhírűvé vált ausztrál-kínai származású séf keleti kulináris gyökereinek hangsúlyozása mellett a nyugat-európai, a mediterrán és a keleti konyhák világába vezeti el az olvasót. A kötetben szereplő változatos fűszerezésű, a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült ételek nyugati ízek és keleti technikák kombinációját mutatják be, de szerepel köztük klasszikus kínai étel és családi recept is.
A Szívvel-lélekkel főzni Kylie legkedvesebb ételeinek receptjeit tartalmazza – legyen az akár egyszerű tészta, nagyszabású családi ebéd többféle fogása vagy koktélpartihoz illő, könnyű ropogtatnivaló -, hogy aztán a különböző ízvilágok változatos kombinációjával elkápráztassuk vacsoravendégeinket.

208 oldal / 3.999,-Ft

 

 negy evszak izekben.jpg ()Gordon Ramsay, Roz Dennyvel, Georgia Glynn Smith: Négy évszak ízekben

Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét.
A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.

224 oldal / 7.500,-Ft

Forrás: Alexandra Kiadó


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X