Főoldal > AKTUÁLIS > Íme, a Vasember, Robert Downey Jr. edzéstitkai!

Íme, a Vasember, Robert Downey Jr. edzéstitkai!

felkészülés edzéstestformálásvasember
0

Írta: and

Külföldi lapok szerint Robert Downey Jr. soha nem volt még olyan jó formában, mint a Vasember filmek forgatása alatt. A világ egyik legszexibb pasijának tartott színész a tapasztalt személyi edzővel, Brad Bose-zal készült fel a két mozira, és a köztük leforgatott Sherlock Holmes-ra is – igaz, teljesen különböző módszerekkel. Az első Vasember filmre öt hónapig […]

Külföldi lapok szerint Robert Downey Jr. soha nem volt még olyan jó formában, mint a Vasember filmek forgatása alatt. A világ egyik legszexibb pasijának tartott színész a tapasztalt személyi edzővel, Brad Bose-zal készült fel a két mozira, és a köztük leforgatott Sherlock Holmes-ra is – igaz, teljesen különböző módszerekkel.

Az első Vasember filmre öt hónapig profimedia-0084640915.jpg ()edzettek, elsősorban nehéz súlyok emelésével, harcművészetekkel és kardio edzéssel. A színész edzője nemcsak arra ügyelt, hogy pszichológiai szempontból is megfelelően kezelje Robertet (például nem állt mellette, míg ő a gyakorlatokat végezte, hogy a színész ne érezze alárendeltnek magát), hanem arra is gondolt, hogy megtörje az edzések monotonitását.

Ennek érdekében néha érdekes segédeszközöket alkalmazott a megszokottak helyett, mint amilyen például a Pineapple (ananász – a szerk.) névre keresztelt kis gépezet. Ez leginkább egy szobamérlegre hasonlít, ami vibráló mozgásra képes, így has-, hát- és lábizmainkat mozgatja át leginkább. Végezhetünk rajta kardio- vagy súlyemelő gyakorlatokat, de akár jógához is használhatjuk.  

A Sherlock Holmes című mozi viszont vékonyabb alkatot követelt meg a színésztől, ezért a forgatás előtt szinte csak zöldségeket evett, és egy Vortex Perfect Storm nevű kondigépen mozgatta át izmait.

Ezt követően a Vasember második részének felvételeire mindössze 6 hét alatt kellett ismét izmosabbra formálnia testét. Robert több proteint és szénhidrátot kezdett fogyasztani, és minden héten 3-4 alkalommal, 90 percet edzett Brad Bose-zal.

A színész mentálisan nagyon erős volt, de a Sherlock Holmes-ra való felkészülés alatt a teste elfáradt, és ráunt a hagyományos edzésmódszerekre. Ezért a trénernek minden kreativitását be kellett vetnie annak érdekében, hogy Robert továbbra is motivált maradjon az edzéseken.

Ezért Bose különleges gyakorlatokat talált ki számára. Beszerzett például néhány kamionkereket, amit a sztárnak kőtörő kalapáccsal kellett ütnie: ez elsősorban a színész felsőtestét, kar- és vállizmait erősítette.

Szintén a felsőtest erősítése volt a célja akkor, amikor arra kérte Robertet, hogy egy bambuszrúddal egyensúlyozzon, aminek két végére egy-egy kettlebell golyót erősítettek. A filmsztár végül 9 kilót szedett fel, nagyrészt izom formájában, amit a Vasember 2-ben az egész világ megcsodálhatott.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X