Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legmenőbb popsiformáló edzések

Ezek a legmenőbb popsiformáló edzések

alakformálásedzésfenékfogyásizommozgáspopsisporttestformálás
0

Írta:

Közeleg a forrónacik szezonja, de még nincs tökéletes popsid? Kóstolj bele az idei év legnépszerűbb testformáló edzéseibe – nem fogod megbánni!

1. Spinning

Mi is ez? A biciklizéshez hasonlóan itt is pedáloznod kell, de jelentősen magasabb intenzitással (itt ugyanis nincs holtpont, fékezés vagy lazsálás, csak a tekerés)! Mentálisan és testileg is fejleszti az embert.

Miért jó? A terhelés 90%-át a lábakra és a fenékre helyezi, erőteljesen megmozgatja azokat, miközben lényegében ülve csinálod az egész gyakorlatot. Akár 700 kalória is elégethető egyetlen spinning óra alatt! Bármilyen edzettségi szinten levők elkezdhetik, a szobabiciklit például aktív időseknek és izombajokkal rendelkezőknek is ajánlják.

2. „Booty” Barre

Mi is ez? Balett elemeken alapuló sport, ami különösen a láb és a fenék erősítésére helyezi a hangsúlyt. A balett, a jóga és a pilates ötvözete – amellett, hogy megnyújtja az izmokat, segít a koncentráció fejlesztésében.

Mire jó? Ha égig érő, nyúlánk topmodell-lábakat szeretnél, kerek popsival, ez lesz a te sportod! Finom, nőies tartás ad, tónusos izmokat varázsol, miközben igazi kemény edzés – annak ellenére, hogy nem egy aerob (ugrálós) sportág.

3. Jóga

Mi is ez? Indiából eredő, meditatív állapotba segíti sport, ami az izmok és a szalagok nyújtását, erősítését, feszesítését és ellazulását készíti elő.

Mire jó? A segítségével hajlékonyabbak és „izombiztosabbak” lehetünk. Kitűnő alapozó sport egy komolyabb baleset, sérülés után; de az ellenállásunkat is fejleszti, hiszen sokszor kell a saját testsúlyunkkal dolgoznunk.

61936281 - young adult girl doing heavy duty  squats in gym with barbell

4. TRX

Mi is ez? A sport TRX felszerelésekkel zajló, teljes testtel végzett ellenállásos gyakorlatokon alapul – hasonlít a calisthenics, azaz a saját testsúlyunkkal történő edzésre.

Mire jó? Bármilyen fittségi szinten elkezdhető, hiszen a TRX edzőnk figyelembe veszi az edzettséget, a sportmúltat és a fizikai erőnlétet is a gyakorlatok összeállításánál. Mivel a saját súlyunkkal dolgozunk, többször dolgoztatjuk meg a fenékizmainkat, mint valaha!

5. Crossfit

Mi is ez? A 2000-es években találta ki két amerikai testépítő: főleg súlyemelésből, erőnléti gyakorlatokból és gimnasztikából álló sport, ami sokak szerint az egyik legmegterhelőbb és legfárasztóbb mozgásforma.

Mire jó? Az egész testet átmozgatja, fárasztó és koncentrációt igényel – nem csoda, hogy rengeteg kalóriától megszabadulhatunk egy edzés alatt! A popsiról könnyen lemegy az a pár centi plusz, ha az ugráló feladatokba is mindent beleadsz!

6. Köredzés

Mi is ez? Gépről gépre és gyakorlatról gyakorlatra kell teljesítened az intenzív edzéstervet, aminek a lényege, hogy végezd el a feladatsort, majd pihenj egy kicsit. Amit kifújtad magad, jöhet a második kör!

Mire jó?  A lábujjadtól a fejed búbjáig minden izmot és testrészt átmozgat a köredzés – ami egyébként a testépítők kedvenc sportja is -, legjobban mégis a feneket formálja.  A legtöbb konditermes géphez ugyanis használnunk kell a fenék-és combizmainkat, ami miatt szuper kerek fenekünk lehet akár egy hónap után!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X