Főoldal > DIÉTA > Táplálkozz a célod szerint!

Táplálkozz a célod szerint!

egészségételfogyókúratáplálkozástestformálás
0

Írta: and

Ha növelnéd az izmaidat Az izomépítő edzések során nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, hiszen szervezetednek ilyenkor építőanyagokra van szüksége. Mivel az izmok növeléséhez fehérjebevitel szükséges, céljaid eléréséhez ideális táplálék a tej. A tejben lévő fehérje gazdag aminosavakban és glutaminban, ezek fontos szerepet játszanak az izmok edzés utáni regenerálódásában és az immunrendszer erősítésében. A szép izomzat […]

Ha növelnéd az izmaidat

Az izomépítő edzések során nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, hiszen szervezetednek ilyenkor építőanyagokra van szüksége. Mivel az izmok növeléséhez fehérjebevitel szükséges, céljaid eléréséhez ideális táplálék a tej. A tejben lévő fehérje gazdag aminosavakban és glutaminban, ezek fontos szerepet játszanak az izmok edzés utáni regenerálódásában és az immunrendszer erősítésében.

A szép izomzat eléréséhez egyél legalább 500 kalóriával többet napi szükségleteidnél, és fogyassz testsúlykilogrammonként 2 gramm fehérjét. A sovány túró is nagyon kedvező az izmok formálásában, hisz kazeintartalma miatt tested lassú felszívódású fehérjét kap.

Ha gyorsabb fogyásra vágysz

Egyes ételek kiválóan serkentik az anyagcserét, így meggyorsíthatják a fogyást. A paradicsomtól teltebbnek érezheted magadat, a benne lévő likopin karotionid kedvezően befolyásolja az éhségérzetet okozó hormonok termelődését. A paradicsom nem terheli szervezetedet, továbbá olyan értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mint a magnézium, a nátrium, a foszfor, ezenkívül magas a C- és B-vitamin tartalma is.

Az avokádó az egyik leghatékonyabb zsírégető, ami hosszú időre eltelít, csökkenti az édesség után vágyat valamint a benne lévő esszenciális zsírok miatt elősegíti a természetes fogyást.

A gyümölcs 3 értékes vitaminja az A-, C- és E-vitamin, amelyek kitűnő antioxidánsok, s elősegítik a szabadgyökök hatástalanítását. Az avokádó gazdag folsavban, proteinben és E-vitaminban, összeturmixolva pedig ízletes avokádókrémet készíthetsz.

cel2.jpg ()

Ha felpörgetnéd a fizikai aktivitásodat

A szőlő remek energiabomba, nagy mennyiségben tartalmaz olyan ásványi anyagokat és gyümölcssavakat, amelyek vitalizálnak és frissességet adnak. A szőlő különösen gazdag B12-vitaminban, folsavban, a benne lévő C-vitamin megköti a méreganyagokat, így ideális méregtelenítő.

A tonhal kiváló proteinforrás és olyan fontos vitaminokat tartalmaz, mint a kalcium, a szelén, a magnézium, a B3-, B6-, B1- és D-vitamin, ezen felül többszörösen telítetlen zsírsavakat, értékes fehérjét és jódot is. Létfontosságú tápanyagtartalma miatt fogyasztása hozzájárulhat az állóképességed javításához, valamint fizikai-szellemi teljesítőképességed növeléséhez.

Ha méregtelenítenéd a szervezetedet

A zöld leveles zöldségek közül a brokkoli az egyik legjobb méregtelenítő, hisz kiválóan serkenti az emésztőrendszer működését, így diétákhoz is tökéletes. A zöldség jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő szulforafán  hatékony antioxidáns.

A lédús, érett citromban lévő értékes enzimek, természetes savak lebontják a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat, így a finom déligyümölcs kedvezően javítja az emésztést, szabályozza a szervezet sav-bázis egyensúlyát és felgyorsítja az anyagcserét. A citrom tökéletes C-vitamin forrás, ezen felül olyan összetevőket tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálkozási egyensúly fenntartásában.

Ha nyugtatnád az idegeidet

A keserű csokoládéban lévő noradrenalin gyorsan beindítja energiáidat, a flavonoidok kiváló stresszűzők, a feniletilamin javítja a rossz hangulatot, növeli a boldogságérzetet és csökkenti a fáradtságot.

A napraforgómag nem csupán finom rágcsálnivaló, ám a benne lévő tápanyagok kedvező hatást gyakorolnak a szervezet egészségesebb működésére, magas folsavtartalma pedig hatékony segítséget nyújt az örömérzetért felelős agyi vegyület termelésében.

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X