Főoldal > AKTUÁLIS > Lefogyott, majd hihetetlen izmokat épített magára a Batman sztárja, Christian Bale

Lefogyott, majd hihetetlen izmokat épített magára a Batman sztárja, Christian Bale

felkészülésfogyókúraizomzatszerep
0

Írta: and

A hollywoodi csillogás mögött elképesztő hajtás és hatalmas munka áll a színészek részéről, akik olykor hihetetlennek tűnő áldozatokra is képesek egy-egy szerep kedvéért. Christian Bale például egyes források szerint csaknem testsúlya harmadát, 28 kilót fogyott A gépész című film miatt: 84-ről 56 kilóra csökkent a súlya. A színész állítólag a szó szoros értelmében éhezett: nem […]

A hollywoodi csillogás mögött elképesztő hajtás és hatalmas munka áll a színészek részéről, akik olykor hihetetlennek tűnő áldozatokra is képesek egy-egy szerep kedvéért. Christian Bale például egyes források szerint csaknem testsúlya harmadát, 28 kilót fogyott A gépész című film miatt: 84-ről 56 kilóra csökkent a súlya.

A színész állítólag a szó szoros értelmében éhezett: nem evett mást, mint napi egy tonhalkonzervet és egy almát. A kávéról és a cigarettáról viszont nem mondott le, ahogy az edzésről sem: minden nap mozgott, de a súlyemelést kerülte.

A sztár célja az volt, hogy a lehető legtöbbet fogyjon, persze a testében található zsírtartalékból. Egy külföldi oldal arról számol be, hogy miután 18 kilót sikerült leadnia, orvosok arra figyelmeztették, hagyjon fel a fogyással, mert ezzel a módszerrel tönkreteszi a testét. Ő viszont tovább folytatta, és még 10 kilót fogyott.

cbale4.jpg ()Ezután óriási változás volt számára a felkészülés Batman szerepére – mindössze néhány hét alatt kellett a csont és bőr sztárnak izmos szuperhőssé változnia. Persze itt is segített a megfelelő diéta- és edzésprogram.

A színész 2-3 óránként evett, és az étkezések 1:2:3 arányban tartalmaztak zsírt, proteint és szénhidrátot. Ami az edzést illeti, Christian sok és sokféle gyakorlatot végzett: a különféle súlyemelő gyakorlatok, guggolásból felugrás és fekve nyomás mellett a futást, a harcművészeteket és az ökölvívást is beépítette az edzésprogramjába.

 

A cél az volt, hogy ne csak izmos szuperhős váljon belőle, hanem ügyesebb és gyorsabb is legyen. És persze valamivel nehezebb is: egyes források szerint a Batman: Kezdődik! című mozira 45 kilót szedett fel, melynek jó része izom volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X