Főoldal > AKTUÁLIS > Így él együtt a cukorbetegséggel Kovács Áron

Így él együtt a cukorbetegséggel Kovács Áron

cukorbetegségétrendműsorvezetősport
0

Írta: and

Ha Kovács Áront a tévés vetélkedőkből és rádióműsorokból ismered, talán el sem hiszed, hogy a mindig vicces műsorvezető gyermekkora óta cukorbeteg: 9 éves volt, amikor fény derült betegségére. „Az első reakcióm a düh, a kétségbeesés és a csalódottság volt, hogy miért épp velem történik ez az egész, miért nem élhetek teljes életet. Ezután következett a […]

Ha Kovács Áront a tévés vetélkedőkből és rádióműsorokból ismered, talán el sem hiszed, hogy a mindig vicces műsorvezető gyermekkora óta cukorbeteg: 9 éves volt, amikor fény derült betegségére.

„Az első reakcióm a düh, a kétségbeesés és a csalódottság volt, hogy miért épp velem történik ez az egész, miért nem élhetek teljes életet. Ezután következett a megszokás fázisa, amit nálam egyfajta hála követett: ma már hálás vagyok a sorsnak, hogy így alakult az életem. Gyorsan felnőttem, és megtanultam felelősen dönteni” – mesélte Áron a Wellness Cafe-nak.

Majd hozzátette, ezután úgy érezte, semmitől sem fél: már az iskolában ő volt az első, aki kipróbálta a legnehezebb, legmeredekebb dolgokat. Ha fel kellett mászni valahová, elsőként jelentkezett, és mászott.

aronlead.jpg ()Ma viszont leginkább az extrém sportok biztosítják számára a szükséges adrenalin-mennyiséget: szívesen bungee jumpingol, snowboardozik, és szeretné kipróbálni az ejtőernyős ugrást is.

Ezen kívül Áron évek óta kung-fuzik a barátaival. „Ez nemcsak az erőnlétem és a rendszeres sport miatt fontos számomra, hanem azért is, mert a barátaimmal járok edzeni. Vicces, amikor évtizedes haverok vérben forgó szemekkel esnek egymásnak, majd a küzdelem végén kék-zöld foltokkal a testükön dicsérik meg egymás rúgótechnikáját” – mesélte nevetve.

Ami a diétát illeti, a műsorvezető természetesen kerüli az édességeket és a kenyeret, de számára nem az aprólékos részletekkel megírt étrend, hanem a rendszeres mozgás és az inzulin időben történő beadása a legfontosabb.

„Semmit sem tagadok meg magamtól: a beszélgetésünk után például fagyizom egyet. Ezen kívül általában van nálam csokoládé” – mondta. Majd hozzátette: szeretne mindenkit arra bátorítani, hogy kezdjünk el mozogni, hiszen az életünk a mozgással együtt teljes.

Fotó: TV2


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X