Főoldal > AKTUÁLIS > Így sanyargatta magát Oscar-díjat érő szerepéért Natalie Portman!

Így sanyargatta magát Oscar-díjat érő szerepéért Natalie Portman!

balettfilmszerepfogyókúraszínésznő
0

Írta: and

Natalie Portman már-már elviselhetetlen igénybevételnek tette ki testét, amikor A fekete hattyú című mozi forgatására készült. A színésznő maga is beismeri, hogy alig evett, és olykor napi 16 órát dolgozott. Az egyébként is vékony sztár így érte el, hogy 9 kilót adjon le a film kedvéért. A színésznő, aki 4 éves korától 12 éves koráig […]

Natalie Portman már-már elviselhetetlen igénybevételnek tette ki testét, amikor A fekete hattyú című mozi forgatására készült. A színésznő maga is beismeri, hogy alig evett, és olykor napi 16 órát dolgozott. Az egyébként is vékony sztár így érte el, hogy 9 kilót adjon le a film kedvéért.

A színésznő, aki 4 éves korától 12 éves nataliecikk.jpg ()koráig balettozott, 27 évesen kezdte újra a tanulást – egy évvel A fekete hattyúra való felkészülés előtt. „A koordinációmmal nem volt gond, és a zenét is remekül éreztem, de a mozdulatokat újra kellett tanulnom” – mondta a sztár.

Natalie-nak ez annyira jól sikerült, hogy egy külföldi lap által megkérdezett balett-táncos szerint a színésznő és egy, hosszú évek munkájával edződött balerina közt a különbséget szinte csak a profi táncosok veszik észre.

A fent említett balett-táncos szerint a legnehezebb az a nyomás, amit a kemény edzések és a kalóriamegvonás jelent a szervezet számára. Natalie állítólag nehezen viselte a koplalást: egy külföldi lap szerint néha üvöltött, hogy képtelen tovább répán és mogyorón élni.

A táncosok nemcsak a gyakorlásban, hanem az étkezésben is szigorú napirendet követnek. Reggelire néhányan csak pár szem szőlőt csipegetnek. Mások kihagyják a reggelit, ebédre egy kevés salátát fogyasztanak, vacsorára pedig gyümölcsöt, mogyoróféléket és semmi mást. Éhségérzetüket a legtöbben kávéval és cigarettával próbálják elnyomni.

A táncot több balerinánál has- és hátizom-erősítő gyakorlatok, valamint Pilates egészíti ki. Natalie a felkészülés során inkább az úszást iktatta be – talán mert a fárasztó táncórák után egyik kedvenc időtöltésére, a búvárkodásra emlékeztette.

A 29 éves filmcsillag egyébként a mindennapokban is szívesen perdül táncra, de balett helyett inkább diszkó- vagy rockzenére ropja. Emellett Natalie évek óta vegetáriánus, halat sem eszik, amire elképesztő kitartással és önfegyelemmel vette rá magát.

A kitartás és az önfegyelem A fekete hattyú forgatása során is nélkülözhetetlennek bizonyultak számára. És az eredmény nem is maradt el: Natalie elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, sőt, a forgatáson megismert táncos-koreográfus Benjamin Millepied oldalán a boldogságot is megtalálta, és már első gyermekükkel várandós.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X