Főoldal > AKTUÁLIS > Szabó Erika – “Végre hallgatok az ösztöneimre”

Szabó Erika – “Végre hallgatok az ösztöneimre”

filmiskolasporttanulásválogatás
0

Írta: and

Szeptember óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója vagy. Még mindig jó döntésnek érzed, hogy felvételiztél?Abszolút, bár biztos hihetetlenül hangzik… Nagyon sokat tanultam ez alatt a néhány hónap alatt, és úgy érzem, jó helyen, a helyemen vagyok. Igaz, a tanév elején nem voltam ilyen magabiztos. Feltettem magamnak a kérdést, hogy 26 évesen valóban a tanulás-e […]

Szeptember óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója vagy. Még mindig jó döntésnek érzed, hogy felvételiztél?
Abszolút, bár biztos hihetetlenül hangzik… Nagyon sokat tanultam ez alatt a néhány hónap alatt, és úgy érzem, jó helyen, a helyemen vagyok. Igaz, a tanév elején nem voltam ilyen magabiztos. Feltettem magamnak a kérdést, hogy 26 évesen valóban a tanulás-e a feladatom, és nem inkább az első lakásomat kellene-e most kiválasztanom, vagy azon gondolkodnom, hány gyereket szeretnék. Az igazat megvallva ez volt életemben az első helyzet, amelyben valóban az ösztöneimre mertem hallgatni. Szerintem a mai világban óriási szerencse, ha az ember azt érezheti: a helyén van!

Első nagyjátékfilmed, az Üvegtigris 3 megjelenésekor a legtöbb újságcikk a filmben látható formás popsiddal és az alakoddal foglalkozott. Barátságban vagy a testeddel?
Igen, de ez a visszhang engem is meglepett. Mint ahogy az is, hogy úgy fogalmaztak: levetkőztem. A film bizonyos jeleneteiben ugyan fehérnemű van csak rajtam, mégsem gondolom, hogy ezt komoly vetkőzésnek lehetne tekinteni. Hiszen akkor is látni belőlem ennyit, amikor kimegyek a strandra.

szaboerika.jpg () Tehát nem okozott gondot a forgatásnak ez a része.
Nem, tényleg nem. Mondjuk, ha felveszel egy magas sarkút, egy bugyit és egy melltartót, és közben azt látod a férfiak szemében, hogy „ez azért rendben van”, az tulajdonképpen jól esik. Számomra sokkal nehezebb volt a forgatás közben azt a tényt elfogadni, hogy Rudolf Péterrel, az egyik legkedvesebb színészemmel kell együtt dolgoznom. Szerencsére sokat beszélgettünk, és mikor végre felfogtam, hogy ő is csak egy ember, már nem bámultam rá nagy bociszemekkel, hanem el is tudtam mondani a szövegemet. (nevet)

Valahol azt olvastam, hogy az esélytelenek nyugalmával mentél el a film válogatására. Tényleg így volt?
Korábban sosem hívtak nagyjátékfilm-válogatásra, és azzal sem nagyon biztattak, hogy szappanopera-béli szereplés után bárki is akar majd ilyen filmben alkalmazni. Ezen kívül egy ilyen filmszerepre megnéznek száz, kétszáz, vagy akár ötszáz jelentkezőt is. Ebből kiindulva nem volt túl reális elképzelés, hogy majd éppen énrám esik a választás.

Talán a vonzó külsőd is számított. Szerinted egyébként ahhoz, hogy szépnek látnak az emberek, van köze a személyiségednek is?
Biztosan összefügg a kettő, de képtelen vagyok önmagamat ilyen mélyen kielemezni. Ami biztos: nem vagyok tökéletes szépségű nő. A külsőmnek megvannak a maga hibái, amelyeket cseppet sem bánok. Nem szeretnék tökéletes lenni! Pisze az orrom, nagyok a fogaim, és kicsit bandzsa vagyok, de épp ezektől a defektjeimtől érzem magam egyéninek.

Úgy hallottam, 16 éves korodig rendszeresen sportoltál.
Így van. Leginkább azokat a sportokat kedvelem, amelyeket közösségben lehet végezni. Az például teljesen kizárt, hogy egyedül lemenjek egy edzőterembe súlyzózni! Versenyszerűen soha nem sportoltam, és azt sem tudom megmondani, valójában a mozgás öröme, vagy a társaság volt számomra fontosabb az edzések közben. Most az egyetemen heti négyszer három óra mozgásfoglalkozásunk van, ami balettot, kontakt táncot, tajcsit, társastáncot, tangót és színpadi mozgást is tartalmaz.

A cikk folytatását keresd a Wellness magazin tavaszi számában!

Így készült a Wellness magazin tavaszi címlapja – kukkants be a címlapfotózás kulisszái mögé!



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X