Főoldal > AKTUÁLIS > Sztármamák kampánya az anyaotthonért

Sztármamák kampánya az anyaotthonért

anyaotthonédesanyakampánytámogatás
0

Írta:

Évente közel 14 000 anya szül gyermeket a 16-24 éves korosztályban. Legtöbbször egyedülálló nők, alacsony iskolai végzettséggel, sokan a várandósság alatt kerülnek utcára. Az otthonba bekerült édesanyák a saját és gyermekeik egészségére tudnak a legkevesebb figyelmet és pénzt fordítani. Ezért is volt hiánypótló az a felajánlás, melynek köszönhetően az otthon összes lakója egy évi probiotikum […]

Évente közel 14 000 anya szül gyermeket a 16-24 éves korosztályban. Legtöbbször egyedülálló nők, alacsony iskolai végzettséggel, sokan a várandósság alatt kerülnek utcára. Az otthonba bekerült édesanyák a saját és gyermekeik egészségére tudnak a legkevesebb figyelmet és pénzt fordítani. Ezért is volt hiánypótló az a felajánlás, melynek köszönhetően az otthon összes lakója egy évi probiotikum szükségletét fedezi a sztárok által átadott ezer kis ampulla.  Ez azért is fontos, mert a tél végeztével nagyobb eséllyel betegedhetnek meg a gyermekek. A probiotikumok viszont védik a bélflórát, kedvezően befolyásolják az immunrendszert, továbbá néhány közülük hozzájárul, hogy szervezetük vitaminokkal töltődjön fel, ennek köszönhetően erősítik a természetes védekezőképességet.  Az otthonban erre nagy szükség van, mert kis helyen él együtt 22 gyermek, 15 édesanya és 3 várandós kismama. Ha egy gyermek megbetegszik, nagy eséllyel utána édesanyja és a többi gyermek szervezetét is megtámadja a fertőzés.

Novodomszky Éva elérzékenyült az anyaotthonban megismert nők élettörténetét megismerve.

mamak2.jpg ()„Számomra a férjem teremti meg azt a biztonságot, aminek köszönhetően megadhatom a fiaimnak, amire szükségük van. Ez sajnos nem adatik meg mindenkinek, nekik próbálunk erőt és segítséget adni a jelenlétünkkel, beszélgetésekkel és az ajándékokkal, amelyek közé a hatéves fiam is becsempészett néhány játékot. Ő is tudja, milyen fontos a biztonság, a szeretet, és hogy az egészségünkre oda kell figyelni, egészséges táplálkozással, sok gyümölccsel, vitaminnal, probiotikummal, ami a bélflórán keresztül erősíti az immunrendszerét. Ennek köszönhető, hogy ezen a télen nem is volt beteg. Azzal próbálunk segíteni, amink van, a saját tapasztalatainkkal, példánkkal és az energiánkkal.”

Balássy Betty néhány hét múlva hozza világra gyermekét, így nem volt kérdés, hogy részt vesz a probiotikumok mellett, játékot, bébiételt is tartalmazó ajándékcsomagok átadásában.

„Mindig is érzékeny voltam a gyermekeket támogató ügyekkel kapcsolatban, de amióta babát várok, a szenzitivitásom olyannyira megnőtt az ilyen jellegű témákkal kapcsolatban, amennyire soha nem gondoltam, hogy lehetséges. Néha csak nevetek azon, hogy már megint könnyek szöknek a szemembe a legapróbb dolgok miatt is. Nem csoda, ha mélységekig megérint, amikor szembesülök azzal, hány olyan édesanya van, aki nem tudja gyermekét megfelelő körülmények között nevelni, és komoly segítségre szorul annak érdekében, hogy a gyermek csak a töredékét megkapja annak az ellátásnak, ami egészséges fejlődéséhez szükséges lenne.”

Gaál Noéminek, a TV2 időjósának még nincsen gyermeke, ennek ellenére teljes szívvel állt egy olyan ügy mellé, amelynek során gyermekeken és édesanyjukon lehet segíteni.

„A szociális érzékenység kis korban kezd kialakulni. Ezért az, hogy az ember odafigyel-e másokra, nem attól függ, hogy édesanya vagy sem. Én figyelmesnek érzem magam, ráadásul a gyermekek, az állatok és a környezetvédelem a szívügyem. Ha csak belegondolok egy olyan nő helyzetébe, aki eleve támogatásra szorul, majd úgy alakul az élete, hogy még egy aprócska, egyedül magatehetetlen lényről is gondoskodnia kell, elszorul a szívem. Természetes, hogy ha tehetem, szívesen segítek. Kifejezetten keresem is azokat az alkalmakat, amelyek lehetőséget adnak számomra e tekintetben.”

Forrás: Integral Communications


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X