Főoldal > AKTUÁLIS > A csinos Penélope Cruz saját csillagot kapott!

A csinos Penélope Cruz saját csillagot kapott!

csillaghírességHollywoodsétányszínésznő
0

Írta:

A legújabb hollywoodi csillag letételére 2011. április 1-én, délelőtt 11:30-kor került sor a Hollywood Boulevard 6834-es szám alatt, az El Capitan Színház előtt. Az átadáson jelen volt A Karib-tenger kalózai Jack Sparrow-ja, Johnny Depp, valamint a film producere, Jerry Bruckheimer és rendezője, Rob Marshall is. Az Oscar-díjas Penélope Cruz már többször is bebizonyította, hogy mennyire […]

A legújabb hollywoodi csillag letételére 2011. április 1-én, délelőtt 11:30-kor került sor a Hollywood Boulevard 6834-es szám alatt, az El Capitan Színház előtt. Az átadáson jelen volt A Karib-tenger kalózai Jack Sparrow-ja, Johnny Depp, valamint a film producere, Jerry Bruckheimer és rendezője, Rob Marshall is. Az Oscar-díjas Penélope Cruz már többször is bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú színésznő, hiszen lenyűgöző karakterek tucatjait alakította már, ráadásul ő lett az első spanyol színésznő, akit Oscarra jelöltek, és aki meg is kapta a hőn áhított aranyszobrocskát.

penelopecsillagcikk.jpg ()Cruz 1992-ben tűnt fel először a Sonka, sonka, valamint az Oscar-díjas Belle epoque című spanyol filmekben, majd 1998-ban alakította első angol nyelvű szerepét Stephen Frears Hi-Lo Country-jában. Ezután nemzetközi színésznővé avanzsált olyan filmekkel, mint a Billy Bob Thornton-féle Vad lovak, a Fina Torres-féle Terítéken a nő, vagy Alejandro Amenábar Nyisd ki a szemed. Természetesen nem feledkezhetünk meg Pedro Almodóvar Eleven hús és Mindent anyámról című filmjeiről sem.

Cruz korábban is játszott már Johnny Depp mellett a Betépvében, ám Nicolas Cage (Corelli kapitány mandolinja) és Tom Cruise (Vanília égbolt) partnereként is láthatta őt a közönség. 2006-ban kapta meg első Oscar-jelölését Almodóvar Volver című filmjének főszerepéért, s noha akkor végül nem lett övé az elismerés, az Akadémia két évvel később kárpótolta Cruzt, mikor neki ítélték oda a legjobb női mellékszereplő díját a Vicky Cristina Barcelona című Woody Allen-filmben nyújtott alakításáért.

2009-ben negyedszerre is együtt dolgozott Almodóvarral a Megtört ölelések című drámában, melyért Cruz ismét számos elismerést söpört be. Eztán következett első közös munkája az Ismeretlen vizeken rendezőjével, Rob Marshallal, ez volt Kilenc című musical, melyért megkapta harmadik Oscar-jelölését is. Így Penélope Cruz lett a harmadik olyan színésznő, akit a női mellékszerepéért kapott Oscar-díja utáni évben is jelöltek ugyanebben a kategóriában.

A friss csillagos Cruzt május 19-től a tűzrőlpattant kalózlány, Angelica szerepében láthatjuk A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken című fantasy-kalandfilmben.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X