Főoldal > AKTUÁLIS > Így tartja formában testét Détár Enikő!

Így tartja formában testét Détár Enikő!

edzéséletmódsportszépségápolás
0

Írta: and

Életmód „A mai világban sokszor nagyon nehéz megvalósítani az egészségtudatos életet, szennyezett a víz, a levegő, az egész bolygó, így nehéz annyira egészségesen élni, mint amennyire szeretnénk” – véli Enikő, aki ennek ellenére igyekszik megtenni, amit lehet a minél egészségtudatosabb életmódért. Bőrgyógyásza javaslatára például mindennap legalább 2 és fél liter vizet fogyaszt, és igyekszik az […]

Életmód

„A mai világban sokszor nagyon nehéz megvalósítani az egészségtudatos életet, szennyezett a víz, a levegő, az egész bolygó, így nehéz annyira egészségesen élni, mint amennyire szeretnénk” – véli Enikő, aki ennek ellenére igyekszik megtenni, amit lehet a minél egészségtudatosabb életmódért. Bőrgyógyásza javaslatára például mindennap legalább 2 és fél liter vizet fogyaszt, és igyekszik az alvásra is odafigyelni. Bár hét közben viszonylag kevés ideje jut kipihenni magát, hétvégenként igyekszik ezt bepótolni.

Enikő nem híve a szélsőséges diétáknak, de az alapdolgokra odafigyel. Nem eszik disznóhúst, inkább pulykát és csirkét, zsír helyett pedig a köztudottan koleszterinmentes mangalicazsírt részesíti előnyben a főzés során. „Természetesen ez nem olyan, hogy ha megkívánunk valamit, akkor azt nem lehet. Nincs kizárva semmi, mértékkel, kis mennyiségben mindent megeszünk, nem vagyunk radikálisok” – fejti ki a csinos színésznő. „Sokat és jól főzök, mióta pedig egy természetgyógyász felhívta a figyelmemet, hogy mennyire fontos a gyomornak a leves, azóta gyakrabban készítek, pedig alapvetően nem vagyok nagy leveses.

detarenikocikk.jpg ()A gyerekek szeretik az egészséges joghurtokat, férjemmel pedig a megfelelő mennyiségű protein bevitelére is figyelünk az edzések miatt.” Enikő ugyanis minimum 3 edzést igyekszik beilleszteni a heti időbeosztásba, emellett minden este sétál a közeli erdőben kutyáival. Fontosnak érzi a természetközelséget, ebből a szempontból szerencsésnek tartja, hogy jó levegőjű, erdőszéli helyen laknak.
A színésznő azonban legfontosabbnak a szerető kapcsolatokat tartja, amik szintén kihatással vannak egészségi állapotunkra is. „Élete folyamán minden embert érnek kudarcok, csalódások, elveszíti szeretteit. Az évek múlásával egyre több ilyen élmény éri az embert, mégis meg kell találnunk a helyünket a világban és az életkorunknak megfelelő örömöket” – mondja a színésznő. 

Sport

Az egészséges étkezés mellett Enikő a sportra is igyekszik minél több időt szakítani. Manapság elsősorban edzőteremben, zenére edz, saját maga által összeállított gyakorlatokkal.  Azonban nem volt ez mindig így. „Gyerekként nem tartották fontosnak a sportot a szüleim, így nem voltam túl edzett kislány. A családban hagyomány volt a bőséges, magyaros vacsora, melynek meg is látszott az eredménye idővel. Kamaszkoromban fellázadtam ez ellen, eldöntöttem, hogy változtatok, például elkezdtem futni a faluban, mindenki legnagyobb megdöbbenésére, mert akkoriban ez nem volt jellemző arrafelé” – emlékszik vissza Enikő, aki ezt követően inkább kampányszerűen fogott bele különböző sportokba.

„Sokat hullahoppoztam, ami megerősítette a törzsemet, amikor pedig megtudtam, hogy baj van a gerincemmel, annyira megijedtem, hogy szinte már fanatikusan kezdtem el úszni, hajnalban, iskola előtt.” Középiskolában Enikő megpróbálkozott a kézilabdázással is, saját bevallása szerint azonban legendásan nincs labdaérzéke, így ezt hamar abba is hagyta. Ezután a szertorna következett, melyben már komolyabb sikerélményei is voltak, majd a főiskolán táncolni és balettozni kezdett. „Mivel nem volt táncos múltam, a kezdő csoportba kerültem, de gyorsan behoztam a lemaradást” – meséli.

Bár Enikő mindig is megdolgozott az alakjáért, az évek múlásával még fontosabbnak tartja, hogy odafigyeljen rá. „Természetes folyamat, hogy lassul az anyagcsere, már kevesebbet ehet az ember ugyanazért a súlyért, mint húsz évesen. Idővel tehát figyelni kell erre. Legegyszerűbb módszer, ha az ember rendszeresen ellenőrzi a súlyát, meghatározza, hogy mennyi változást engedhet meg magának, és ha ezt túllépte, akkor több sporttal, kevesebb evéssel, több ásványvízzel odafigyel magára” – tanácsolja.

Szépségápolás

Szépségápolás terén a legtöbb odafigyelést a színésznő haja igényli. „A hajammal kínlódok a legtöbbet. Vékonyszálú, rakoncátlan, közepesen göndör, így valóban nehéz vele bánni. Ráadásul nagyon gyorsan nő, kéthetente kell festetni és az alja is sokszor töredezik.”

Enikő ezen kívül bőrére és a fényvédelemre is nagy hangsúlyt fektet. „ A bőröm fényérzékeny, ha sokat éri a nap, foltos lesz.” Éppen ezért a színésznő azt javasolja mindenki számára, hogy már egész korán figyeljen oda az arc, a nyak és a dekoltázs védelmére, mindig használjon fényvédő krémeket. „Én nagyon figyelek erre, de ebben sem vagyok radikális, sokszor döntök úgy, hogy nem érdekel, önfeledten akarom élvezni a napsütést, és leveszem a kalapot, napszemüveget és egyéb védelmet. Ilyenkor aztán foltos lesz a bőröm. Ez is egy döntés, hogy az ember a szépségét óvja, vagy szabadon élvezi a napsütést” – magyarázza az színésznő.

Ne hagyd lankadni a libidót!

Nem kívánod a szexet? Kattints!

Eltűnt a tűz a kapcsolatodból?

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X