Főoldal > AKTUÁLIS > Vigyázz! Ezért ne túlórázz!

Vigyázz! Ezért ne túlórázz!

életmódszívbetegségtanulmánytúlóra
0

Írta:

A követéses tanulmány megállapítása szerint a legalább napi 11 órát dolgozók körében 67 százalékkal volt magasabb a szívbetegségek kockázata, mint a szokásos nyolc órás munkát végzőknél. Az összefüggés nem ok-okozati kapcsolatot jelent, hátterében olyan tényezők is lehetnek, mint az egészségtelen étkezési szokások, a mozgáshiány és a depresszió. Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban közzétett […]

A követéses tanulmány megállapítása szerint a legalább napi 11 órát dolgozók körében 67 százalékkal volt magasabb a szívbetegségek kockázata, mint a szokásos nyolc órás munkát végzőknél. Az összefüggés nem ok-okozati kapcsolatot jelent, hátterében olyan tényezők is lehetnek, mint az egészségtelen étkezési szokások, a mozgáshiány és a depresszió.

munkacikk.jpg ()Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerzői 7100 brit munkavállalót követtek nyomon 11 éven át. A felmérés során időközönként mérték a résztvevők vérnyomását, koleszterinszintjét, információkat gyűjtöttek életmódjukról. A vizsgálatba bevont emberek közül a követés ideje alatt 192-en kaptak szívrohamot, a legalább napi 11 órát dolgozók kétharmaddal nagyobb kockázattal, mint a normál munkaidőben, 7-8 órát dolgozó emberek.

Mint Mika Kivimaki kutatásvezető, a University College London munkatársa kiemelte, a túlórázás szembeszökően emelte a szívbetegségek kockázatát. “Ez (az eredmény) ébresztő lehet a magukat túlhajtó emberek számára” – tette hozzá a szakember.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a kardiovaszkuláris betegségek – például a szívroham, a szélütés – évente világszerte 17,1 millió emberéletet követelnek.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X