Főoldal > AKTUÁLIS > Fogas kérdés: Te mersz mosolyogni?

Fogas kérdés: Te mersz mosolyogni?

fogfogászatfogpótlásimplantátum
0

Írta:

Mára bizonyított, hogy a „fogbeültetés” teljes mértékben alkalmas biológiai, mechanikai és esztétikai értelemben egyaránt a foghiányok pótlására. Amennyiben a kihúzott foga(ka)t műgyökérrel szeretnénk pótolni, már nem az a kérdés, hogy megoldható-e, hanem az, hogy milyen esztétikai eredménnyel. Ráadásul a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ma már minden olyan fémmentes fogpótlás elkészíthető az implantátumokra, amelyek korábban esetleg csak […]

Mára bizonyított, hogy a „fogbeültetés” teljes mértékben alkalmas biológiai, mechanikai és esztétikai értelemben egyaránt a foghiányok pótlására. Amennyiben a kihúzott foga(ka)t műgyökérrel szeretnénk pótolni, már nem az a kérdés, hogy megoldható-e, hanem az, hogy milyen esztétikai eredménnyel. Ráadásul a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ma már minden olyan fémmentes fogpótlás elkészíthető az implantátumokra, amelyek korábban esetleg csak természetes fogakra voltak alkalmazhatók.

“Rendkívül ritka, hogy ilyen szempontból kompromisszumra lenne kényszerítve a páciens, hiszen napjaink sebészi és protetikai technikái minden lehetőséget biztosítanak arra, hogy az így készült fogpótlások tökéletesen kiszolgálják a legmagasabb esztétikai igényeket is” – véli dr. Czinkóczky Béla, az elrontott és speciális implantációs esetek szakértője, szájsebész fogszakorvos. Napjaink slágerei a fémmentes fogpótlások, a cirkónium-oxid és aluminium-oxid vázas porcelán fogak népszerűsége futótűzként terjed.

fogascikk.jpg ()Mint a szakember elmondta: a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ma már minden olyan fémmentes fogpótlás elkészíthető az implantátumokra, amelyek korábban esetleg csak természetes fogakra voltak alkalmazhatók. Az implantátumokra készített fogművek esetén nagyon fontos elvárás az oldható rögzítés. Ez speciális mikrocsavarokkal oldható meg. Emiatt ezeket a megoldásokat sokáig csupán fémből, esetleg nemesfémből kellett elkészíteni, mostanra azonban lehetőség nyílt a fémmentes koronák, hidak, fogpótlások csavarozott rögzítésére is. A cirkónium-oxid vázak segítségével olyan esztétikus fogpótlásokat tudunk készíteni az implantátumokra csavarozott rögzítéssel, amelyek természetességben, színben, formában, fényáteresztő képességben (transzparencia) felveszik a versenyt a saját fogainkkal.

“Nincs olyan terület, ahol ez a technikai megoldás ne lenne alkalmazható, akár szóló foghiányok pótlásáról, akár teljes foghiány helyreállításáról van szó” – mondta dr. Czinkóczky.

Forrás: Magyar Fogorvosok Implantológiai Társasága

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X