Főoldal > AKTUÁLIS > Jön a barátság versenye – 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó

Jön a barátság versenye – 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó

adománygyűjtésfutásmaratonprogramváltófutás
0

Írta:

Csapatban futnak a sikerért Május 15-én változatos sportolási lehetőségeket kínál a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó Budapest belvárosában, a Parlamenttől indulva. Három különböző távon lehet váltót futni. Az elmúlt 17 évben több mint 11.500 csapat futott az ország legnagyobb váltófutó eseményén. Családok, barátok, kollégák érkeznek a fővárosba az ország minden megyéjéből és számos […]

Csapatban futnak a sikerért

Május 15-én változatos sportolási lehetőségeket kínál a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó Budapest belvárosában, a Parlamenttől indulva. Három különböző távon lehet váltót futni. Az elmúlt 17 évben több mint 11.500 csapat futott az ország legnagyobb váltófutó eseményén. Családok, barátok, kollégák érkeznek a fővárosba az ország minden megyéjéből és számos külföldi országból.

Fut a Cég

A 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón külön kategóriában indulhatnak a céges csapatok. A Fut a Cég versenyen a csapattagok több mint felének egy cég munkatársaiból kell szerveződniük, vagyis 6 fős csapat esetén minimum 4 főnek, 3 fős csapat esetén minimum 2 főnek. Az esemény igen népszerű a cégek körében, tavaly 250 csapat futott cégnév alatt.

Változatos váltók

Maratoni táv futható 6 fős váltóban (6 x 7032,5 m), félmaratont lehet teljesíteni 3 fős váltóban (3 x 7032,5 m), és a rövid távok kedvelőinek ott a minimaraton 3 fős váltóban (3 x 2011 m). Aki komolyabb kihívást keres, választhatja az egyéni félmaratont (21 km) is.

valto2.jpg ()

Fut az EU

Az eseményt a Külügyminisztérium felvette a kiemelt EU elnökségi programok közé. A BSI számos futót hív meg az Európa Parlamentből és az EU tagállamok parlamentjeiből a magyar Parlament körüli EU Elnökségi Futásra.

Gyűjtés a gyerekek javára

A szervező BSI ismét adománygyűjtést rendez – leginkább gyerekjátékokat és –könyveket várnak – a kórházak gyerekosztályait támogató K&H Gyógyvarázs számára. Ugyanezen az eseményen tavaly már volt ilyen akció, akkor sok adomány gyűlt össze a futók és a szurkolók jóvoltából. A K&H e gyermek-egészségügyi programja keretében egyebek mellett kórházi gyermekosztályoknak gyűjtenek játékokat és könyveket, hogy ezzel is segítsék a kis betegek gyógyulását. Akinek van otthon olyan gyerekjátéka, gyerekkönyve, amire már nincs szüksége, az eseményen, a K&H Gyógyvarázs sátorban adhatja le adományát.

Bővebb információ és nevezés: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X