Főoldal > AKTUÁLIS > Szívhang Majális – Szórakozva az egészségről a Népligetben

Szívhang Majális – Szórakozva az egészségről a Népligetben

majálismegelőzésprogramszívszívhang
0

Írta:

A Szívhang Program keretében megrendezésre kerülő napon a szervezők a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A látogatókat koncertek, szakmai előadások, kreatív foglalkozások, sportolási lehetőségek, valamint sztárvendégek várják. Fellépnek az X-Faktor döntősei, valamint Varga Viktor, Pataki Attila, és Hevesi Tamás. A Magyar Kardiológusok Társasága […]

A Szívhang Program keretében megrendezésre kerülő napon a szervezők a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A látogatókat koncertek, szakmai előadások, kreatív foglalkozások, sportolási lehetőségek, valamint sztárvendégek várják. Fellépnek az X-Faktor döntősei, valamint Varga Viktor, Pataki Attila, és Hevesi Tamás.

A Magyar Kardiológusok Társasága kezdeményezésére útnak indított, Szívhang névre keresztelt társadalmi célú kezdeményezés elsősorban a szívbetegségek megelőzésére szeretné felhívni a magyar lakosság figyelmét. Köztudott, hogy hazánkban minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedések következtében veszíti életét. Magyarországon közel 2,5 millióra tehető a magasvérnyomás betegségben szenvedők száma, emellett közel 1 millióan cukorbetegek, míg a lakosság fele túlsúllyal éli mindennapjait. A magyarokra jellemző egészségtelen táplálkozás és a rendszeres, aktív testmozgás hiánya is komoly kockázatot jelent a szívbetegségek kialakulásában.

A szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel, a megfelelő életmód, valamint a helyes és folyamatos gyógyszerszedés fontosságát hangsúlyozó program nagy figyelmet fordított és fordít a lakosság egészségtudatos nevelésére. Számos olyan közéleti személyiség, ismert színész és színművésznő csatlakozott a kezdeményezéshez, aki fontosnak érzi egészsége megőrzését.

A budapesti Madách Színházban, valamint a vidéki teátrumokban tett látogatás után az MKT életre hívja a Szívhang Majálist, ahol szórakoztatva próbálja az emberek figyelmét az egészségmegőrzésre és a szívbetegségek megelőzésére irányítani. Május 22-én, vasárnap 10-19 óráig a szervezők a Népligetbe invitálják az érdeklődőket, ahol interaktív szakmai előadások keretében hallgathatják meg a kardiológus szakemberek véleményét a cukorbetegség veszélyeiről, a magas koleszterin, a magas vérnyomás hatékony kezeléséről, a dohányfüstmentes élet szépségeiről, az elhízás hátteréről, valamint a szívinfarktus kialakulásának körülményeiről, nagy hangsúlyt fektetve magára a megelőzésre. A kilátogatók megtudhatják, hogy milyen módszerekkel lehet kordában tartani a mindennapi stresszhelyzeteket, ugyanakkor elsajátíthatják az újraélesztés technikáját.

szives2.jpg ()

Az interaktív szakmai előadások során a közönség a Barátok Közt ismert szereplőinek véleményét is meghallgathatja az adott témában, illetve a Budapesti Atlétikai Szövetség közreműködésével a mozgásra vágyók együtt sétálhatnak az egészségért a népszerű sorozat sztárjaival. Mindemellett Katus Attila és Schobert Norbert is testmozgásra buzdítja majd a megjelenteket. Ha élnek a lehetőséggel, akkor megtehetik  az első lépést egy egészségesebb élet felé.

A megfelelő felvilágosítás mellett a szervezők természetesen a rendezvényre kilátogatók szórakoztatásáról is gondoskodnak. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Wudong Tai-chi léleknyugtató technikájával, amely akár a stressz kezelés egyik hatékony eszköze is lehet. Emellett a Salsa Fuerte latin táncbemutató révén egy vidám és egészséges mozgásformát is megismerhetnek.

A rendezvényen számos sztárfellépő segíti majd a majálisozókat, hogy a szív hangjára hangolódjanak. A koncertsorozatot a Csillag Születikből jól ismert Varga Viktor kezdi meg a délelőtt folyamán, majd Pataki Attilla, az EDDA frontembere is gondoskodik a jó hangulatról. Őket az X-Faktor nyertese, Vastag Csaba követi, majd a tehetségkutató műsör döntősei közül a Summer Sistersnek, Janicsák Vecának, Shodeinde Dorkának és az Eurovíziós Dalfesztiválon is kitűnően helyt álló Wolf Katinak tapsolhat a közönség. Természetesen a Szívhang program arca, Hevesi Tamás is megszólaltatja gitárját, amelyen a Szívhang-dalok akkordjai csendülnek majd fel.

A délelőtt 10 órától egészen este 7 óráig tartó ingyenes rendezvény házigazdái Barabás Éva és Dömsödi Gábor lesznek. A Magyar Kardiológusok Társasága minden kedves érdeklődőt szeretettel vár május 22-én, a Népligetben!

Forrás: Magyar Kardiológusok Társasága

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X