Főoldal > AKTUÁLIS > Autóversenyző és műrepülő bajnok egy vitorláson

Autóversenyző és műrepülő bajnok egy vitorláson

autóversenyzőhajóműrepülővitorlás
0

Írta:

Michelisz Norbert igazi nagymenő a szárazföldön, elképesztő tempóban és profi hidegvérrel versenyez, de vajon miként állja meg a helyét a vitorlássportban? Erre a kérdésre talán még önmaga sem tudta a választ, amikor elfogadta a hajó csapatának meghívását egy kis edzésre. „Hatalmas élmény volt, egész nap izgultam, hogy mi lesz, mert még sosem próbáltam a vitorlázást.” […]

Michelisz Norbert igazi nagymenő a szárazföldön, elképesztő tempóban és profi hidegvérrel versenyez, de vajon miként állja meg a helyét a vitorlássportban? Erre a kérdésre talán még önmaga sem tudta a választ, amikor elfogadta a hajó csapatának meghívását egy kis edzésre.

„Hatalmas élmény volt, egész nap izgultam, hogy mi lesz, mert még sosem próbáltam a vitorlázást.” – mondta Michelisz Norbert. „Legalább az kiderült, hogy nem vagyok tengeri beteg! Átadták a fiúk a kormányt, és így megtapasztalhattam, hogy milyen apróságokra reagál a hajó, és ebben a sportban is a finomságokon, a részleteken múlik minden. Életreszóló élmény volt, nem tudtam korábban, hogy mekkora munka van mögötte, de most nagyon jó volt belelátni. Sajnos a Kékszalagon nem tudok ott lenni, mert versenyem lesz, de biztosan fogok még vitorlázni!”

„A Principessa legénysége idén nagy dobásra készül. Célunk nem kevesebb, mint elérni minden hazai vitorlázó titkos vágyát, és a Kékszalag Nagydíj dobogójának legfelső fokára állhassunk. A Principessa a maga nemében egyedülálló jelenség. Komoly vitorlázó tudást, és kiemelkedő csapatmunkát igényel a vele való eredményes hajózás.” – mondta Nagy R. Attila, a Principessa csapatfőnöke.

Ebbe az embert próbáló helyzetbe csöppent Michelisz Norbert és Nádas Tamás, Európa-bajnok műrepülő, akitől szintén idegen a közeg, hiszen igazán otthonosan a fellegekben érzi magát.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

„Szenzációs volt! Motorcsónakkal kivittek minket a hajóhoz, megdöntötték és úgy szálltunk át. A fiúk engedték, hogy átvegyük az uralmat a fedélzeten, ahol egyébként nagyon jó a hangulat, érződik, hogy mennyire összeszokott a csapat. Én magam hobbi vitorlás vagyok, szóval nem volt idegen a közeg. Egyszer családi körben hajóztunk egy hónapon át, ahol magamnak kellett mindent kitapasztalni, szóval megedződtem a rengeteg kalandban. Itt leszek a Kékszalagon is, légi bemutatót tartok majd a nyitó és záró napokon.” – mondta Nádas Tamás, az év műrepülő pilótája.

Az átlagos vitorlásokhoz képest a Principessa meglepően gyors, valóban mintha utcai autó után versenyautóba, vagy utasszállító gép után sportrepülőbe ülnénk. Szükség is van a tempóra, hiszen a Balaton megkerülése során a július 14-16. közötti Kékszalag nagydíjon közel 200 kilométert kell megtenniük minél gyorsabban. A legénység alaposan felkészült, a kormányt a többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós fogja, akinek a taktikai iránymutatást nem más adja, mint Fináczy György, hazánk egyik legtapasztaltabb tókerülő specialistája.

Hogy Michelisz Norbert és Nádas Tamás szerencsét hozott-e a csapatnak, az néhány nap múlva kiderül, de az már nem kétséges, hogy a Principessa két újabb szurkolót szerzett magának.

Forrás: Just Creative

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X