Főoldal > AKTUÁLIS > Szenzációs hazai vitorlás siker!

Szenzációs hazai vitorlás siker!

győzelemmozgássportversenyvitorlás
0

Írta:

A verseny 61 éves történetében először nyert magyar csapat, a Raffica Sailing Team a nemzetközileg is méltán elismert olaszországi Centomiglia tókerülő viadalon. Király Zsolt (többszörös magyar bajnok; nyolcszoros Kékszalag ezüstérmes) vezényletével rajt cél győzelmet aratott a Raffica Sailing Team a 61. Centomiglia-n, így Olaszországban a magyar himnuszt hallgatta a világ minden tájáról odalátogató közönség. A […]

A verseny 61 éves történetében először nyert magyar csapat, a Raffica Sailing Team a nemzetközileg is méltán elismert olaszországi Centomiglia tókerülő viadalon.

Király Zsolt (többszörös magyar bajnok; nyolcszoros Kékszalag ezüstérmes) vezényletével rajt cél győzelmet aratott a Raffica Sailing Team a 61. Centomiglia-n, így Olaszországban a magyar himnuszt hallgatta a világ minden tájáról odalátogató közönség. A győzelem nem csak a csapat számára fontos, de a magyar vitorlás sport megítélésben is mérföldkő lehet. A Centomiglia ugyanis egy nemzetközileg is magasan rangsorolt verseny, melyen olimpiai – és világbajnok vitorlázók vesznek részt, valamint a nemzetközi sajtóban is kiemelt figyelmet kap. Gyakorlatilag a magyar „Kékszalag” olasz változata, azzal az eltéréssel – a távolságon és a szélviszonyokon túl -, hogy kimondottan erős, nemzetközi csapatok állnak rajthoz.

rafficacikk1.jpg ()Bíztató eredmény a jövőre nézve

A Raffica Sailing Team 8.55 óra alatt teljesítette a 100 kilométeres távot – innen a név –  a szakmailag is jelentős túraversenyen. „Magyarként először nyertük a meg a Centomigliát, ami igen felemelő érzés. A sok együtt vitorlázott idő, a csapat összeszokottsága megmutatkozott a hajó vezetésében, az egész verseny során nem alakult ki egyetlen kritikus szituáció sem. A hajó és csapat kiválóan teljesítette a 100%-on vitorlázást. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!„– nyilatkozta Király Zsolt, kormányos. A továbbiakban újabb nemzetközi megmérettetések várnak a fiúkra, újabb remény magyar sikerekre külföldi vizeken.

raffica.JPG ()A győztes csapat:
Király Zsolt (kormányos), Roberto Benemat (taktikus), Bíró Tamás, Czibor András, Csiszár Zsolt, Karácsony János, Horváth Balázs, Mahl Krisztián, Nagy Gábor, Mesterházi Nagy Ákos, Puskás Tamás, Óvári István, Pritzel Vilmos, Várkonyi Csaba

Forrás: raffica.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X