Főoldal > Utazás > Kalandozz Amszterdamban!

Kalandozz Amszterdamban!

Amszterdambohémélethajópihenéssajt
0

Írta: and

Észak Velencéje Amszterdam Hollandia egyik legszebb városa, területének egyötödét a vízi utak és a csatornák adják. A város kb. száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze egymással, ezek közül a három fő csatornaövezet a Prinsengracht, a Keizersgracht és a Herengracht. Egy amszterdami hétvége nem telhet el hajókázás nélkül, és ha izgalmas élményre vágysz, […]

Észak Velencéje

Amszterdam Hollandia egyik legszebb városa, területének egyötödét a vízi utak és a csatornák adják. A város kb. száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze egymással, ezek közül a három fő csatornaövezet a Prinsengracht, a Keizersgracht és a Herengracht. Egy amszterdami hétvége nem telhet el hajókázás nélkül, és ha izgalmas élményre vágysz, válassz éjszakai panorámakirándulást.

Amszterdam főtere a Dam, ahol az egyik leghíresebb látnivaló a Királyi Palota is található, ami korábban városházaként működött, de itt van Madame Tussaud híres panoptikumja is. A téren bóklászva feltétlenül látogass el a gótikus Újtemplomhoz (Nieuwe Kerk), ahol remek kiállításokat és csodálatos orgonajátékokat szerveznek. Napsütésben nincs is jobb program, mint kiülni egy kellemes kávézó teraszára, szemlélni a járókelőket, és megkóstolni olyan holland specialitásokat, mint az édes, sűrű puding (vla), vagy a haring, ami nem más, mint nyers hering nyers hagymával.

shutterstock_9993703.jpg ()Múzeumok világa

Amszterdam egyik leghíresebb múzeuma a világhírű Van Gogh múzeum, ahol megcsodálhatod a festőzseni közel 200 festményét és vázlatát. A Nemzeti Múzeum (Rijksmuseum) hatalmas műkincsgyűjteménnyel büszkélkedhet, pl. Rembrandt Éjjeli őrjárat című festményével. Ha szeretnél még többet megtudni a híres mester munkásságáról, látogass el a Rembrandt házba. Remek kulturprogram a Tulipánmúzeum, ami az Anna Frank Múzeummal szemben található, ha pedig szívesen bepillantanál a csatornákon lakók életébe, tekintsd meg a Lakóhajó Múzeumot is.

Bohémélet

A város éjszakai élete legendás. A fiatalok népszerű találkozóhelye a Leidse tér (Leidseplein), ahol rengeteg színház, mozi, kávézó, étterem található és utcai mutatványosok szórakoztatják a közönséget. A főváros csak úgy ontja magából a legtutibb klubokat: a Panama Club Amszterdamban az egyik legmenőbb szórakoztató komplexum, diszkóval, étteremmel, pezsgőbárral. Az Escape a népszerű DJ-k, a high-tech stílus miatt a holland fiatalok kedvenc partihelye, ahol alkalmanként több ezren tombolnak.

shutterstock_73779124.jpg ()Pihenj a zöldben!

Csupán pár perc séta a Van Gogh múzeumtól és a város leghíresebb parkjába érhetsz, ahol a helyiek is szívesen pihennek, napoznak, kocognak vagy bicajoznak. A Vondelpark szabadtéri színpadán nyáron izgalmas koncertek és előadások zajlanak, olyan elképesztő hangulatban, amelyek téged is garantáltan kikapcsolnak. Ha még nem volt elég a zöldből és rajongsz a növényekért, irány a világ egyik legidősebb botanikus kertje, a Hortus Botanicus.

Alkudozz kedvedre!

Európa legnagyobb szabadtéri piaca az Albert Cuyp, ahol a friss zöldségektől kezdve a legkülönlegesebb holmikig bármit megvásárolhatsz. A virágpiac (Bloemenmarkt) rengeteg csodaszép virággal, növénnyel és szuvenírrel vár, míg a Jordaan negyedben lévő Noordermarkton vagy a Waterlooplein markton használt ruhákra, könyvekre és antik tárgyakra is alkudozhatsz.

shutterstock_31563484.jpg ()A sajtok birodalma

Ha szeretnél elmerülni a sajtféleségek világában, nevezz be egy alkmaari kirándulásra. A sajtpiacon az ország szinte valamennyi sajtválasztéka megtalálható, amelyekből kedvedre kóstolhatsz és a különlegességekből otthonra is bevásárolhatsz. Érdemes elutaznod a Noord-Holland félszigetre is, a hamisítatlan sajtvárosokkal, Edammal és Volendammal.

Wellness Cafe tipp: Kedvező árakon szállásokat itt is foglalhatsz: www.booking.com, http://amszterdamiszallas.lap.hu/, http://www.amsterdam-hotelguide.net/hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X