Főoldal > Utazás > Hová érdemes utazni most Európában?

Hová érdemes utazni most Európában?

európai városoktéli utazásüdülés
0

Írta:

Ha inkább telente utazó típus vagy, akkor a jó hír az, hogy számos európai város van, amelyet érdemes meglátogatnod ebben a szezonban. Most ajánlunk neked néhányat ezek közül!

Panoramic cityscape of Innsbruck downtown street houses (Mariahilfstraße) with Alpine mountains peaks on sunny winter day

Innsbruck, Ausztria

Innsbruck a világ sí- és snowboard fővárosa, alpesi üdülőhelyként biztosan nem okoz majd csalódást, ha a téli sportok szerelmese vagy. Az aktív pihenés mellett meglátogathatod a Hapsburg család egykori helyi otthonát, és a Swarowski cég csodaszép központja is itt található. Ha pedig teljesen átfagytál, számos wellness hotel fürdőjében tudsz jacuzzizni, de egy fantasztikus masszázsra is befizethetsz.

Northern lights

Abisko, Svédország

Ha tényleg jól bírod a téli nagy hideget, akkor érdemes elutaznod Svédország egyik legészakibb pontjába, Abiskoba. Ennek a városnak az a különlegessége, hogy innen meg tudod tekinteni az északi fényt. Ezen kívül síelni, túrázni, korcsolyázni is tudsz, de még a kutyaszánt is kipróbálhatod. Sőt, a világ első jéghotele is itt található!

Montefrio's famous sight. Province of Granada

Granada, Spanyolország

Ha éppen azért utaznál télen, hogy elmenekülj a nagy hideg elől, akkor a spanyol Granada az egyik legjobb választás. Nincs más olyan régió Spanyolországban, ahol ennyi különböző programon vehetsz részt: síelhetsz a Sierra Nevada felé, kirándulhatsz a parton, vagy egyszerűen csak barangolhatsz egyet a városban, felfedezve a helyi kultúrát és gasztronómiát. Spanyolország sokkal olcsóbb és kevésbé zsúfolt is a téli hónapokban, így a nagyobb sorokat is megúszhatod.

The historic city centre of Edinburgh covered in snow, taken at sunset from Calton Hill in December, with the historic Dugald Stewart Monument in the foreground.

Edinburgh, Skócia

Kanyargós utcácskák, csodaszép kastélyok, lenyűgöző kertek, és valódi téli csodaország – ilyen Edinburgh a leghidegebb évszakban. A városközpontban a kastély mellett jégkorcsolyázhatsz, túrázhatsz a hegyvidék felé, este pedig kipróbálhatod a helyi pubokat. Ez a város az egyik legszebb hely, ahova télen csak utazhatsz!

Bled, Szlovénia

Bled igazi békés környezetben fekszik, és telis-tele van varázslatos természeti szépségekkel. Híres termálvizű tavát, amely igazi elvarázsolt környezetben helyezkedik el, mindenkinek érdemes meglátogatnia, aki egy kicsit elmenekülne a pörgős mindennapok elől pihenni. A város ideális azoknak is, akik korcsolyázásra, síelésre, túrázásra vágynak, és minden történelemrajongónak, hiszen Szlovénia legrégibb, középkori kastélya is itt található.

(VIA)

Fotók: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X