Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 legjobb belföldi nyaralóhely vízimádóknak

A 4 legjobb belföldi nyaralóhely vízimádóknak

családfolyónyárnyaralásstrandüdülésvízvízpart
0

Írta:

Ebben az évben nem engedheted meg magadnak, hogy külföldre utazz, a vízparti kikapcsolódásról azonban nem akarsz lemondani? Bár sós tengervizet és mediterrán tájakat biztosan nem találsz majd itthon, azért ne keseredj el, ha idén csak belföldi nyaralásra adódik lehetőséged! A jet-skitől kezdve a tó körüli lovastúráig számtalan lehetőség vár rád a hazai terepen is – […]

Ebben az évben nem engedheted meg magadnak, hogy külföldre utazz, a vízparti kikapcsolódásról azonban nem akarsz lemondani? Bár sós tengervizet és mediterrán tájakat biztosan nem találsz majd itthon, azért ne keseredj el, ha idén csak belföldi nyaralásra adódik lehetőséged! A jet-skitől kezdve a tó körüli lovastúráig számtalan lehetőség vár rád a hazai terepen is – csak meg kell találnod a neked leginkább megfelelő helyet! Íme a négy legjobb vízparti nyaralóhely!

1. Jet-ski paradicsom a Tisza-tavon

Tudtad, hogy a Tisza-tó valójában nem is tó, hanem egy mesterségesen létrehozott víztározó? Bár a hatvanas-hetvenes évek fordulóján kialakított Tisza-tó eleinte nem turisztikai célokat szolgált, az utóbbi években hazánk egyik legismertebb vízparti nyaralóhelyévé vált. A tó népszerűségében persze szerepet játszik az is, hogy a motoros vízisportokat nálunk egyedül itt lehet kipróbálni. Nem kell tehát az Adriáig utaznod, ha jet-skizni akarsz: elég, ha az irányt Abádszalók vagy Tiszafüred felé veszed!
+ 1útitipp: Ha a környéken nyaralsz, látogass el a tó északnyugati részénél található madárrezervátumba is! A Tisza-tó madárvilága egyedülálló, hiszen mintegy kétszáz fajta vízimadár él itt – ha elég csendben és figyelmesen jársz, akkor héját, fekete gólyát és örvös galambot is láthatsz!

0020375_1.jpg ()

2. Vizek találkozója a Körös-toroknál

Csongrád első lakosai nem is választhattak volna szebb helyet ahhoz, hogy letelepedjenek – a dél-alföldi kisváros ugyanis a Sebes-Körös, a Kettős-körös és a Tisza találkozásánál fekszik. A folyótorkolat nemcsak gyönyörű látványt nyújt, de a strandolásra is ideális helyszín. A partot 700 méter hosszan természetes eredetű homok borítja, a homokvárépítő gyerekek legnagyobb örömére!
+ 1 útitipp: Ha a strandolást, a csónakázást és a folyóparti sétákat már unjátok, akkor kiránduljatok el a Szarvasi Arborétumba vagy a közeli Gyulára is! Itt feltétlenül nézzétek meg a várat, és sétáljatok a hangulatos utcácskákban, ha pedig ismét egy kis vízre vágytok, akkor csobbanjatok egyet a híres gyulai Várfürdő valamelyik medencéjében!

3. Vadregényes tájak a Balaton északi partján

A Balaton déli partját már keresztül-kasul bejártad, az északi részen azonban még alig-alig voltál? Pedig a Badacsonyban pár napot mindenképpen érdemes eltöltened! Itt nemcsak a víz mélyebb valamivel, de gyönyörű hegyi útvonalakon lehetőséged nyílik a túrázásra is. Ha teheted, kapaszkodj fel a Badacsony tetején található Kisfaludy-kilátóba! Bár ez az útvonal még a gyakorlott túrázóknak is tartogat kihívásokat, az eléd táruló panoráma kárpótol majd a küzdelmekért, innen ugyanis az egész tavat és a Tihanyi-félszigetet is tökéletesen belátni!
+ 1 útitipp: Ha a Badacsonyban jártok, akkor ne feledkezzetek meg a környékbeli borospincékről sem, a híres kéknyelűből pedig akár haza is vigyetek egy-két palackkal!

4. Horgászbirodalom Orfűn

Pécstől alig 15 kilométerre, a Mecsek északnyugati lábánál helyezkedik el a három egybefüggő tó: az Orfűi-, a Pécsi-, és a Herman Ottó-tó. Megtalálható itt minden, ami „klasszikus” vízparti nyaraláshoz szükséges, hiszen szörfözésre, kajakozásra, csónakázásra és vízibiciklizésre is lehetőség van. Orfű emellett valóságos horgászparadicsom is. Ha a pasid szeret pecázni, vagy egyszerűen csak nyugodt és békés nyaralásra vágytok, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnotok ide!
+ 1 útitipp: Orfű környékén több lovastanya is található, így ha a gyalogos vagy a biciklis kirándulások már nem jelentenek kihívást, akkor a környéket akár lóháton is felfedezheted – persze csak akkor, ha biztonságosan ülsz a nyeregben!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X