Főoldal > AKTUÁLIS > Bringázz nyáron a fesztiválokra is!

Bringázz nyáron a fesztiválokra is!

bringafesztiválkerékpárkérékpártárolónyár
0

Írta:

VOLT fesztivál, Balaton Sound, Bánkitó fesztivál, Sziget és SZIN. Mi a közös a felsorolt fesztiválokban? Az, hogy a Magyar Kerékpárosklub a szervezőkkel együttműködve ingyenes kerékpártárolókkal várja a kerékpárral érkező látogatókat. A Magyar Kerékpárosklub önkéntesei tavaly a legnagyobb hazai fesztiválokon több mint 8 ezer kerékpárra vigyáztak és idén még több kerékpárosra számítanak, a szervezet további tervei […]

VOLT fesztivál, Balaton Sound, Bánkitó fesztivál, Sziget és SZIN. Mi a közös a felsorolt fesztiválokban? Az, hogy a Magyar Kerékpárosklub a szervezőkkel együttműködve ingyenes kerékpártárolókkal várja a kerékpárral érkező látogatókat. A Magyar Kerékpárosklub önkéntesei tavaly a legnagyobb hazai fesztiválokon több mint 8 ezer kerékpárra vigyáztak és idén még több kerékpárosra számítanak, a szervezet további tervei között a fesztiválokon működő kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése is szerepel.

A héten kezdődő VOLT fesztiválon (június 29- július 2.) is lesz Magyar Kerékpárosklub által üzemeltetett ingyenes, zárt és őrzött kerékpártároló. A kerékpárral érkezők az Európa kemping bejáratánál találják meg a szervezet standját és az ingyenes tárolót. Emellett a Balaton Sound (július 7-10.), a Bánkitó (augusztus 4-6.), a Sziget (augusztus 10-15.) és valószínűleg a SZIN (augusztus 24-28.) fesztiválokon is megtalálható lesz önkéntesek közreműködésével működtetett, éjjel-nappal nyitva tartó bringatároló.

bringacikk.jpg ()A kerékpármegőrző működése leginkább egy ruhatárhoz hasonlít. Belépéskor egy bilétát kap a kerékpár és annak gazdája is, emellett az ott dolgozók rögzítik a kerékpárral érkező karszalagszámát és a kerékpár adatait is (típus, szín, felirat). Távozáskor a biléta mellett ezeket is szigorúan ellenőrzik. A kerékpármegőrző biztonságáról a fesztiválok biztonsági személyzete is gondoskodik.

A tavalyi évben a Balaton Sound 350 férőhelyes bringatárolójában közel 1500 kerékpárt őriztek meg a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei, a Szigeten több mint 5000 kerékpárra vigyáztak az 1000 kerékpárt is befogadni képes tárolóban. A SZIN-en is gyakran volt teltház a 300 férőhelyes tárolóban, így a Magyar Kerékpárosklub kerékpártárolójának köszönhetően 1500 fesztivállátogató bulizhatott gondtalanul, míg az önkéntesek vigyáztak kerékpárjaikra.

Fesztiválozz kerékpárral! Mi megőrizzük, amíg te bulizol!

Játssz és nyerj Zepter játékán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X