Főoldal > AKTUÁLIS > Gyilkosság a vacsorán – Interaktív vacsoraszínház (x)

Gyilkosság a vacsorán – Interaktív vacsoraszínház (x)

előadásgyilkosságinteraktívszínházvacsora
0

Írta:

Interaktív Vacsoraszínház Olaszország után Közép-Európában elsőként Magyarországon élvezheti a közönség a 4 fogásos vacsorával egybekötött interaktív előadást. Az interaktív vacsoraszínház tartalmas szórakozást jelent korosztálytól függetlenül mindenki számára, aki szereti a krimit, szeret finomakat enni és színházba járni. Az előadások már nem csak a fővárosban, de tavasztól vidéki nagyvárosokban is elérhetőek. A „Híres magyar vendégszeretet!” gondolatának […]

Interaktív Vacsoraszínház

Olaszország után Közép-Európában elsőként Magyarországon élvezheti a közönség a 4 fogásos vacsorával egybekötött interaktív előadást. Az interaktív vacsoraszínház tartalmas szórakozást jelent korosztálytól függetlenül mindenki számára, aki szereti a krimit, szeret finomakat enni és színházba járni. Az előadások már nem csak a fővárosban, de tavasztól vidéki nagyvárosokban is elérhetőek. A „Híres magyar vendégszeretet!” gondolatának jegyében előadásainkat külföldi vendégeink angol nyelven is élvezhetik májustól.

Gyilkosság a Vacsorán – Mi is ez az Agatha Christie könyveit idéző cím?

vacsora2.jpg ()Az biztos, hogy nem az új best seller könyvek egyike, de kétségtelenül a legizgalmasabb történet, amibe belecsöppenhet az ember. A Gyilkosság a vacsorán program alatt, a vendégek asztalonként külön nyomozó csapatokat alkotnak, az idővel és egymással versenyeznek a rejtély megoldásában. Az egyes fogások között zajlanak a kihallgatások és a bűntény felgöngyölítése. Csakúgy ahogy a “Meghívás egy gyilkos vacsorára” című híres filmben, a világ leghíresebb detektívjei nyomoznak együtt, a mi kriminkben a résztvevők lesznek a meghívott detektívek, akik fényt deríthetnek a rejtélyre.

A vacsora helyszíne és menüje

A vacsorát heti rendszerességgel és partnereink igényei szerint alkalmanként szervezzük Magyarország legcsodásabb helyszínein. A négyfogásos menü időről időre frissül az adott étterem gasztronómiai fogásaival.

Az interaktív előadás a stáb által előkészített és a színészek által megteremtett világban zajlik. A vacsora a színdarab szerves része, a történet valós idejű: a résztvevőknek már a köszöntő ital elfogyasztásakor alkalmuk nyílik az első interakcióra a színészekkel. Az étkezés keretbe foglalja a történetet, a desszert elfogyasztása után érkezik a „feketekávé”: az este során összegyűjtött információk alapján minden csapat megnevezi a tettest, az indítékot, és a gyilkos fegyvert.

Olaszország után Magyarország a célpont

Magyarországon tavaly szeptember elején nagy sikerrel debütált az első darab, melyet idén februárban követett a második. A Nyugat-Európában már régóta ismerős műfajt egy olasz vállalkozás hozta el Magyarországra franchise-rendszer keretében. “A magyarok bohém, életigenlő mentalitása áll legközelebb az olaszokéhoz” – magyarázza az okot az anyacég olasz ügyvezetője, Francesco Maria Malaspina.

Az eddigi darabok mindegyike (Vérkötelékek, A Kétely Fátylai) egy tehetséges olasz szerző, Lisa Moras tollából születtek, melyek fél év után is nagy sikerrel futnak. Év végéig három teljesen új darab kerül bemutatásra, melyeket már teljes mértékben magyar szerzők írnak, és hazai rendezők viszik azt színre.

Az első magyar darab írója: Vörös Róbert, a Nemzeti Színház dramaturg igazgatója.

vacsora4.jpg ()Premierek vidéken

A vállalkozás hosszú távú célja, hogy ezzel a rendhagyó műfajjal újra közelebb hozza a színházat azokhoz az emberekhez, akik az elmúlt évek során elpártoltak a színházlátogatástól. Ez a tendencia nem csak a fővárosra, de vidéki városokra is igaz. A kezdeti budapesti sikerek után, az interaktív előadások idén márciustól már Győrben illetve Debrecenben is elérhetőek. Az első vidéki premierek után Szeged, Pécs számára hozza el a tavasz ezt a különleges gasztronómiai-művészeti élményt.

Budapesten és a vidéki nagyvárosokban is rengeteg turista fordul meg, rajtuk kívül szintén számos külföldi él, dolgozik, válik aktív részesévé közösségének itthon. Tartalmas szórakozást kínálva számukra, a nyelvi akadályokat áthidalva május közepén indul a Vérkötelékek című darab angol nyelven, professzionális angol ajkú színészekkel. A szervezők célja, hogy az interaktív vacsora színház külföldi vendégei „Hungaricumként” emlékezzenek a méltán világhírű gulyásleves melletti nyomozás emlékére, mint tartalmas időtöltés eme különleges módjára. 

Színészek:

Barnák László

Színművész, 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Munkáját a Szolnoki Szigligeti Színházban kezdte, 2008 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Ott rendezőként is bemutatkozott 2 produkcióval. A Vérkötelékek előadás szereplője, a Kétely Fátylai rendezője.

Béres Miklós

Szabadúszó színész. Nyolc éve dolgozik alternatív és független színházi társulatoknál. Ezalatt resztvett magyar és angol nyelvű előadások létrehozásában, illetve nemzetközi workshopokon és színésztréningeken.

Erdei Gergő

Színész, színháztörténész. A veszprémi Pannon Egyetem hallgatója. A Szárnyas Sárkányok Utcaszínházi Kompánia tagja. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek előadás szereplője.

Hajdú László

Színművész, 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Jordán Tamás és Lukács Andor osztályában. A Komáromi Jókai Színház társulatának tagja. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek előadás szereplője, a Kétely Fátylai dramaturgja, valamint a Társulat vezetője.

Kovács Lotti

Színész, 2009-ben végzett az Új Színház stúdiójában. Jelenleg a Győri Nemzeti Színházban és az Új Színházban játszik. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek és a Kétely Fátylai című előadások szereplője.

vacsora3.jpg ()Mester Szilvia

Színész. Hat év vidéki kőszínház után (Zalaegerszegi Hevesi Sándor, Kaposvári Csiky Gergely) most Budapesten szabadúszó. Az elmúlt években különféle alternatív társulattal dolgozott és több műhelymunkában is részt vett (KoMa, TÁP Színház, Utca-SzAK, Andy Hefler improvizációs kurzusa). A Vérkötelékek és a Kétely Fátylai című előadások szereplője.

Szakács Zsuzsi

Színész. Az ELTE ppk negyedéves hallgatója. Játszott utcán, színpadon, garázsban, templomban, étteremben, pincében, kocsmában. Jelenleg a fantommajmok társulatának tagja, valamint a Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek és a Kétely Fátylai című előadások szereplője.

Széll Attila

Színművész, 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az Új Színház társulatának tagja. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek és a Kétely Fátylai című előadások szereplője.

Szirmai Melinda

Színész, a Kaposvári Egyetemen végzett. Jelenleg szabadúszó, az írással is kacérkodik. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Kétely Fátylai előadás szereplője.

Szitás Balázs

Színész, konferanszié, táncos. Színházi tapasztalatait a Radikális Szabadidő Színházban, az Utca-Szakban (Commedia dell’arte), a Gózon Gyula kamaraszínházban, a Kuli-Sokkban, Fehér Ferenc társulatában, valamint a Taurin Cirkuszcsoportban szerezte. A Vérkötelékek előadás szereplője.

Szoták Andrea

Színész, a Nemzeti Színiakadémián végzett 1998-ban. Azóta több társulatban is feltűnt: Komáromi Jókai Színház, Soproni Petőfi Színház, Debreceni Csokonai Színház, Sirály, Kolibri pince, Zsámbéki Nyári Színház. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek előadás szereplője.

Tornyi Ildikó

Színművész. 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László osztályában, majd a Vígszínházhoz szerződött. 2008-ban Junior Prima Díjjal ismerték el színészi munkáját. A Gyilkosság a Vacsorán társulatában a Vérkötelékek előadás szereplője.

Forrás: Joint Events Kft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X