Főoldal > AKTUÁLIS > Jordán Adél: Én is szavaztam Az Év Szülészetére!

Jordán Adél: Én is szavaztam Az Év Szülészetére!

díjkismamaszavazásszülésszülészet
0

Írta:

“A babaszoba.hu kezdeményezését, az Év Szülészete szavazást azért tartom fontosnak, végre a véleményünk dönt egy díj odaítéléséről, ezért én is kattintottam, és erre biztatok mindenkit, akinek nem mindegy, milyen viszonyokkal találkozik a magyar kórházakban. A szavazásban segít a szülészetkereső is, mert benne van minden adat, ami a kismamákat érdekelheti.“ Jordán Adélnak sokat segített a tájékozódásban, […]

“A babaszoba.hu kezdeményezését, az Év Szülészete szavazást azért tartom fontosnak, végre a véleményünk dönt egy díj odaítéléséről, ezért én is kattintottam, és erre biztatok mindenkit, akinek nem mindegy, milyen viszonyokkal találkozik a magyar kórházakban. A szavazásban segít a szülészetkereső is, mert benne van minden adat, ami a kismamákat érdekelheti.

Jordán Adélnak sokat segített a tájékozódásban, hogy szülésfelkészítőre járt  Geréb Ágneshez. Addig csak vizsgálatokkal, számadatokkal szembesült; a nőgyógyászat férfiak irányította világa szárazabban fogja fel a terhességet.

“Ágiéknál szoptatásról, csecsemőgondozásról és az anyává válás lelki oldaláról is beszélgettünk. Ott fogtam fel, hogy egy kis lényecske él már bennem, akinek lelke van. Akkoriban nagyon elgondolkodtam az otthon szülésen, de végül nem így alakult. Andor érkezésének tiszteletére nagy lakásátalakításba fogtunk. Az utolsó hiányzó részlet a konyhapult volt – amikor felszereltük, aznap éjjel megindult a szülés…

Bár beavatkozásmentes szülést terveztem, császármetszés lett a vége. A 38. héten egy hajnali órán elkezdett szivárogni a magzatvíz, de sokáig fel sem fogtam, mi történik velem. Fájásaim is voltak, de azt hittem, jósló fájások. Így aztán szép nyugodtan itthon fürödtem, boroztam, írtuk a még rendszertelen fájásokat. Tizenkét óra telt el, mire bementünk a kórházba, ahol fájdalomcsillapítást nem kértem, oxitocint viszont adtak. További huszonnégy óra vajúdás után, a kitolási szakaszban meg kellett császározni, addigra már annyira elfáradtunk mindketten. A császár ellenére felemelő érzés volt, és kellemes élményként maradt meg bennem. Szeretném egyszer megtapasztalni, megélni az igazi szülést is!

Amikor rám tették Andort, akit ugyanúgy hívnak, mint a mi nagypapáinkat, nagyon alaposan megnézett magának. Már az első éjszakát velem töltötte, amit jóformán végigaludtunk.

A szavazás, melyben a színésznő is részt vett, még nem ért véget! A hónap végéig, azaz még pár napig befolyásolni lehet az eredményt! A mai napi állás szerint az első tízben mindössze két fővárosi szülészet szerepel, és a miskolci a legjobb.

Forrás: www.babaszoba.hu

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X