Főoldal > AKTUÁLIS > Legyen a bőröd az első védelmi vonal az allergénekkel szemben!

Legyen a bőröd az első védelmi vonal az allergénekkel szemben!

allergiabőrbőrápoláskrémvédelem
0

Írta:

Az allergia igazi népbetegséggé vált Magyarországon. Becslések szerint minden 4. magyar szenved tőle, és ez az arány évről-évre nő. További probléma, hogy sokan nem tudják, hogy mik okozzák a tüneteket, hogyan védekezhetnének ellenük. Az allergia a szervezet túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek az egészséges emberek esetében semmilyen hatást nem váltanak ki. Az ilyen anyagok az […]

Az allergia igazi népbetegséggé vált Magyarországon. Becslések szerint minden 4. magyar szenved tőle, és ez az arány évről-évre nő. További probléma, hogy sokan nem tudják, hogy mik okozzák a tüneteket, hogyan védekezhetnének ellenük.

Az allergia a szervezet túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek az egészséges emberek esetében semmilyen hatást nem váltanak ki. Az ilyen anyagok az ún. allergének. Ezek irritálják a szemet és a légutakat, de mára kiderült, hogy bőrünk is fontos behatolási pont lehet a pollenek számára.

Bőrünk a legnagyobb és talán a legsokoldalúbb szervünk. Számos feladata közül az egyik legfontosabb a szervezetünkre veszélyt jelentő hatóanyagok és mikroorganizmusok elleni védelem. Ezért bőrünk hatékony védelmi vonalat képez a környezetünkből érkező káros hatások ellen.

eucerin.jpg ()Az allergének azonban képesek áthatolni ezen a biológiai védelmi vonalon: nemcsak a légutakon át jutnak be szervezetünkbe, hanem bőrünkön keresztül is, ahol allergiás reakciókat válthatnak ki. Nemrégiben bebizonyosodott, hogy a szőrtüszők bőrünk kritikus pontjai, melyek az allergének számára hatékony és gyors bejutási lehetőséget biztosítanak szervezetünkbe. Ráadásul azok a hatóanyagok, melyek ezekbe a tüszőkbe bejutnak tízszer olyan hosszú ideig raktározódnak ott, mint a szarurétegben.
Szerencsére ma már létezik hatékony megoldás, melyet még az érzékeny bőrű egyének is nyugodtan alkalmazhatnak.

Az elvégzett tanulmány* alapján az Eucerin® pH5 Intenzív testápoló és a pH5 Intenzív krém hatásos védelmet nyújt a pollenek ellen, mivel támogatja a bőr védekezőképességét. Ezen termékek alkalmazása aktiválja a bőr természetes védelmi rendszerét és jelentősen csökkenti a pollenek bőrön keresztüli bejutásának lehetőségét, ezáltal szervezetünk allergiás terhelése is csökken.

Az Eucerin® pH5 Intenzív testápoló és pH5 Intenzív krém erősíti a bőr természetes védelmét. A tanulmány eredményei alapján a termékek használata során a pollenallergének bőrbe jutása nagymértékben csökkent. A termékek kitűnő tolerálhatóságot mutattak a klinikai vizsgálatok alatt, ezért kimondottan ajánlottak érzékeny bőrűek számára is. A pH5 termékek használatával az Eucerin® lehetőséget nyújt a pollenallergia tüneteinek hatékony enyhítésére.

esteelauder.jpg ()Ha a bőr öregedése ellen is fellépő krémet szeretnél, válaszd az Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release Moisturizer-t, mely antioxidáns hatású, semlegesíti a szarkalábak kialakulásáért felelős szabadgyököket, vitamin-összetevői pedig hatékonyan védik a bőrt a környezet káros hatásaival szemben. Nemcsak az allergének ellen lép fel aktívan, de SPF 15-ös fényvédőfaktorával a nap káros sugaraitól is óvja bőrünket. Egy kevés színezőt is tartalmaz, mely egyenletes, ragyogó és egészséges külsőt kölcsönöz arcunknak. (13 2000 Ft)

Kombinált a bőröd? Akkor próbáld ki a La Pairie legújabb termékét, az Advanced Marine Biology Solution arcápoló fluidot! Ez a magas hatóanyag tartalmú, ám könnyed állagú krém 24 órán át hidratálja a bőrt anélkül, hogy fényessé tenné azt. Emellett ránctalanító és nyugtató hatással is bír, a pórusok összehúzásáért pedig a benne található igazgyöngypor-kivonat felel. (42 800 Ft)

Vigyázz, kész, fesztivál!

Nyaralásra, hosszú útra készülsz? Erre figyelj!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X