Főoldal > AKTUÁLIS > Mobilos tippek európai vakációhoz

Mobilos tippek európai vakációhoz

alkalmazásnyaralásokostelefontervezésutazás
0

Írta:

Jó hír az utazást kedvelőknek, hogy az okostelefonok és az azokra letölthető alkalmazások megjelenésével a belföldi és külföldi utak megszervezése összehasonlíthatatlanul könnyebbé vált, mint néhány éve. Okostelefonnal a zsebben mindent magunkkal vihetünk, bárhová is tartunk, rádaásul az adatroaming díjak csökkenésével sokkal lazábban szörfölhetünk a neten. Az úti szótár, a navigációs készülék és az útikönyv közül […]

Jó hír az utazást kedvelőknek, hogy az okostelefonok és az azokra letölthető alkalmazások megjelenésével a belföldi és külföldi utak megszervezése összehasonlíthatatlanul könnyebbé vált, mint néhány éve. Okostelefonnal a zsebben mindent magunkkal vihetünk, bárhová is tartunk, rádaásul az adatroaming díjak csökkenésével sokkal lazábban szörfölhetünk a neten.

Az úti szótár, a navigációs készülék és az útikönyv közül valami mindig otthon marad, vagy már a listára sem kerül fel. A spontán programok híveinek ez kevesebb gondot okoz, hiszen ők bárhol feltalálják magukat, de alapvető információkra nekik is szükségük van.
Ha szeretjük a spontaneitást, egy okostelefont böngészve akár a fapados repülőjegyek kedvező árai alapján is kiválaszthatjuk az idei célállomást. Az e-ticketeknek korában nem kell papír alapú repülőjeggyel bajlódnunk, e-mailjeinkből könnyen visszakereshetjük a foglalási- és a járatszámot. Szálláskereséskor gondoljunk az Airbnb applikációra, itt olyan – rövid távon kiadó – lakások közt böngészhetünk, amelyek költséghatékony megoldást jelentenek a belvárosi pezsgést előnyben részesítő utazóknak. A hagyományos utazást kedvelők a Booking.com internetes oldal okostelefonra optimalizált app-jét töltsék le, amely lokációhoz mérten, vagy egyedileg megadott szempontok alapján ajánl szállást minden kategóriában.

Utasbiztosítás, valutaváltási információk és térkép nélkül senkinek sem érdemes külföldi kiruccanásra indulnia. Az utasbiztosítás egy SMS-el igényelhető; a reptéren várakozva vagy az autóban, a határátlépéskor vagy akár azután (a határátlépést követő két órán belül) is igényelhetjük a biztosítást.

telefon2.jpg ()

Nyaralás alatt is hasznos alkalmazások sora vár minket az Android Marketen vagy az iStore-ban. Kövessük nyomon pénzügyeinket, ehhez könnyen ellenőrizhetjük az aktuális árfolyamokat például egy árfolyam alkalmazással. Tájékozódjunk a helyi időjárásról, készüljünk megfelelő öltözékkel a hegyi túrára, vagy nézzük meg előre a széljárást, ha például kajakozni támadna kedvünk. A nyelvi nehézségeken átsegít a Google fordító vagy bármelyik szótár alkalmazás, ahonnan kikereshetjük a „kérek szépen egy csésze kávét”, „merre van a strand?” és a „betűzze kérem a telefonszámát” klasszikusokat.

Ha mindez készen áll, nincs más hátra: indulhat a város felfedezése vagy a tengerparti ejtőzés. A strandig bizonyos okostelefonokba rejtett standard térképes alkalmazásokkal is eltalálhatunk, a városnézéshez azonban jobb, ha elővesszük a személyes idegenvezetőnket, a magyar fejlesztésű, népszerű PocketGuide alkalmazást. Az alkalmazás a GPS pozíciónk alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és hangnavigációval vezet végig a városon. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás egyetlen kattintással videót készít, amit megoszthatunk barátainkkal.

Július elejétől emailjeink böngészése, az applikációk használata és a netes szörfölés is elérhetőbbé vált. Az EU 26 tagállamában valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon is élhetünk a T-Mobile átalánydíjas adat-roaming csomagjainak előnyeivel. A T-Mobile honlapján böngészve különböző méretű roaming adatdíjcsomagok közül válogatva kikereshetjük az igényeinknek megfelelőt, melyet utazáskor egyszerűen aktiválhatunk, anélkül, hogy tartanunk kellene a túlforgalmazási díjtól.

Tuti tippek okostelefonos utazóknak

•  Útikönyv helyett töltsük le az adott városra vagy túraútvonalra kialakított alkalmazást!
•  Útiszótár helyett böngésszünk a fordítóprogramban!
•  Utasbiztosítást mindenképpen kössünk, akár az utolsó pillanatban, SMS-ben!
•  A népszerű szálláskereső applikációkban nézzünk utána olyan szállásoknak, melyek térítésmentesen visszamondhatók és módosíthatók az utazás előtti utolsó napokban is!
•  Kérjünk e-mailes visszaigazolást az előre megvásárolt szolgáltatásokról, hogy mindig a zsebünkben tudhassuk legfontosabb dokumentumainkat!

Forrás: Avantgarde Group


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X