Főoldal > AKTUÁLIS > Ezeket a koncerteket ne hagyd ki ősszel!

Ezeket a koncerteket ne hagyd ki ősszel!

koncertművészőszzenekar
0

Írta:

Sade Mikor? november 23. Hol? Budapest Sportaréna A szenzációs média visszhang és az elképesztő közönség reakciók miatt – amelyek a nemrég befejeződött tavaszi turnét kísérték – Sade bejelentette, hogy a 2011-es turné részeként ősszel újabb koncertekkel tér vissza Európába. Az újabb előadások Németországban, Svájcban és Dániában lesznek, illetve az énekesnő izgatottan várja élete első koncertjeit […]

Sade

Mikor? november 23.

Hol? Budapest Sportaréna

A szenzációs média visszhang és az elképesztő közönség reakciók miatt – amelyek a nemrég befejeződött tavaszi turnét kísérték – Sade bejelentette, hogy a 2011-es turné részeként ősszel újabb koncertekkel tér vissza Európába. Az újabb előadások Németországban, Svájcban és Dániában lesznek, illetve az énekesnő izgatottan várja élete első koncertjeit Finn-, Orosz-, Lengyel- és Horvátországban, valamint Magyarországon. Sade hosszú kihagyás után indult turnéra, s máris több mint 150 000 ember láthatta 21 városban.

A zenekar felejthetetlen előadása a klasszikus Sade hangzással vegyítve, Sophie Muller pompás látványvilágával kiegészítve, egy életre szóló koncertélményt nyújt.
A két órás előadás az időtlen slágerek gyűjteményében utaztatja a hallgatókat, a közönség kedvenc Smooth Operator daltól egészen a Jezebel című fülledt blues balladáig. És mindezt a legújabb, kritikusok által dicsőített album, a Soldier Of Love dalaival megfűszerezve.

Sade június 16-án kezdte meg 54 állomásos amerikai turnéját Baltimore-ban, és a lelkes kritikák szerint vihar módjára söpör végig az állomásokon. Az amerikai és kanadai rajongói élvezik, hogy 2001-es Lovers Live turné után végre újra láthatják, a sajtó- és közönségvisszhangok egészen kivételesek.

carbonfools2.jpg ()The Carbonfools

Mikor? szept. 10.

Hol? Zöld Pardon

Vendég: Compact Disco

Belépő: 400Ft, 22h után 200Ft

A zenekart 2000-ben alapította DJ Titusz és Tóth Szabolcs (szitár). Hozzájuk csatlakozott Zsüli (ütőhangszerek), Zsazsa (basszusgitár), Kelo (dobok) és Dado (gitár). Első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában.A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus mufajok egyvelege. Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében.

A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Sajnálatos módon Tóth Szabolcsot azóta szitármániája elszólította messze Indiába. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel érthetetlenné tette a Szénhülyék zenei stílusát.

George Michael

Mikor? szeptember 19.

Hol? Budapest Sportaréna

George Michael még soha nem turnézott ehhez hasonló programmal: nem csupán a gondosan összeválogatott saját dalokat adja majd elő, hanem más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalok mindegyikét átdolgozzák, és újra hangszerelik nagyzenekarra, amely az énekes zenei kíséretét adja.
A koncert garantáltan új élményt ígér, összetéveszthetetlenül George Michael, de úgy, ahogy eddig még nem hallottuk…

Britney.jpg ()Britney Spears

Mikor? szept. 30.

Hol? Budapest Sportaréna

Britney Spears, aki mindig is elbűvölte rajongóit látványos koncertjeivel, bejelentette Femme Fatale elnevezésű turnéjának őszi, európai állomásait. Több hetes háttérmunka és előkészítés után büszkén jelentjük, hogy Budapest is részese lehet a szupersztár visszatérésének! Britney egy nem mindennapi showt ígér új turnéján, amely június 16-án indul a sacramento-i Power Balance arénában.

Az énekesnő egy teljes generációra volt hatással, és most, 3 év kihagyás után új albummal jelentkezett, amelyet – érthetően – óriási várakozás előzött meg. Hetedik lemeze az amerikai lista első helyén nyitott, bizonyítva, hogy rajongói ugyanúgy szeretik és kitartanak mellette, mint karrierje első éveiben. Ez Britney Spears hatodik #1 albuma, és már közel 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhet 1999-es debütálása óta.

„Till The World Ends” című új kislemeze még a Femme Fatale album debütáló „Hold It Against Me” című dalát is túlszárnyalja sikereivel, hazánkban is egyre népszerűbb a rádiók és a rajongók körében.

Pat Metheny Trio

Mikor? október 28.

Hol? Budapest Kongresszusi Központ

A világhírű jazzgitáros és zenekara 00-11 elnevezésű turnéjának keretén belül zenél a Budapest Kongresszusi Központban. Pat Metheny 1954. augusztus 12-én született Kansasban. Nyolc éves korában trombitált, 12 éves korától gitározott, 15 éves korára Kansas legjobb jazz zenekaraival lépett fel, és már fiatalon nagy tapasztalatra tett szert a színpadi szereplés terén. Pat Methenyt 1974-től ismerte meg a világ. Első albumával, az 1975-ben megjelent Bright Size Life-fal felelevenítette a tradicionális jazzgitár hangzást a zenészek új generációja számára.

Metheny olyan művészekkel zenélt együtt mint Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento és David Bowie. Lyle Maysszel olyan szerzőpárost alkot, amelyet a kritikusok és zenekedvelők a híres Lennon-McCartney és Ellington-Strayhorn párosokhoz hasonlítanak. Metheny elektromos és akusztikus darabokat írt gitárra, balettek, nagyzenekari művek szerzője és előadója.
Pat Metheny tizenhét Grammy-díjat nyert különböző kategóriákban, a Pat Metheny Group 7 egymás után megjelenő nagylemeze nyert Grammy-t, és ez egyedülálló a zene történetében. A 2011. október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban fellépő Pat Methenyt Bill Stewart (dobok) és Larry Grenadier (basszusgitár) kíséri.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X