Főoldal > AKTUÁLIS > Átadták az “Év Szülészete 2011” díjat

Átadták az “Év Szülészete 2011” díjat

díjszülészetszülőszobaverseny
0

Írta: and

A szülők pontozhattak   Az egyik legrégibb és legnagyobb hazai baba-mama portál, a babaszoba.hu egyedülálló díjat alapított. Az „Év Szülészete 2011” díj odaítéléséről maguk a szülők dönthettek, akik 3 hónapig értékelték internetes szavazáson a magyar állami, vagy önkormányzati tulajdonú szülészeteket. A végeredmény különlegessége, hogy a díjazottak között egy sem szerepel a nagy forgalmú, és kiválóan […]

A szülők pontozhattak  

Az egyik legrégibb és legnagyobb hazai baba-mama portál, a babaszoba.hu egyedülálló díjat alapított. Az „Év Szülészete 2011” díj odaítéléséről maguk a szülők dönthettek, akik 3 hónapig értékelték internetes szavazáson a magyar állami, vagy önkormányzati tulajdonú szülészeteket.

A végeredmény különlegessége, hogy a díjazottak között egy sem szerepel a nagy forgalmú, és kiválóan felszerelt fővárosi szülészetek közül, ami mindannyiunkat váratlanul ért, annál is inkább, mert 3 év alatt riportereinkkel bejártuk az ország összes, még működő szülészetét, és a tapasztalatok alapján egészen másra számítottunk – vélekedik Bálits Éva, a babaszoba.hu és a Kismama magazin főszerkesztője.  A hivatalos ceremóniára ma került sor az MTA dísztermében, és az elismerés értékét növeli, hogy a díjakat olyan szaktekintélyek adták át, mint dr. Kissné dr. Horváth Ildikó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségpolitikai Főosztályának főosztályvezetője, Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznői Szekció országos vezetője, dr. Mészner Zsófia, az OGYEI főigazgatója, valamint Prokopp Dóra, volt mentőorvos és közéleti személyiség.

Az összesített verseny nyertesei:

Az „Év Szülészete 2011” díjat az olvasói szavazatok alapján a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház vehette át. A második helyezett a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház lett, míg a dobogó harmadik fokára a csornai Margit Kórház állhatott.

A kategóriánkénti verseny győztes szülészetei:

 A Szülőszobai ellátás kategóriájának nyertese a csornai Margit Kórház, a Gyermekágyi és újszülöttellátás kategóriában a karcagi Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház – Rendelőintézet győzött, míg a Felszereltség és környezet kategória első helyezettje a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház lett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X