Főoldal > AKTUÁLIS > Lady Gaga gyászol

Lady Gaga gyászol

díjénekesnőgálagyászkülföldi sztárLady Gagasztár
0

Írta:

Élete egyik legszebb éjszakáján tudta meg a rossz hírt.

Az idei Critics Choice Awards díjátadó gála igen érzelmes esemény lett Lady Gaga életében. Ugyanis miután a 32 éves, nemrégiben Golden Globe-díjjal is jutalmazott világsztár Shallow című daláért, illetve a Csillag születik című filmben Ally megformálásáért is átvehetett egy-egy díjat, szinte azonnal rohant is, hogy elbúcsúzhasson valakitől. Az énekesnő szeretett lováról, Arabelláról van szó, akivel hihetetlenül szoros kapcsolata volt.

“Egy a lelkünk és szellemünk. Amikor te fájdalmakat éltél át, akkor én is. Sosem fogom elfelejteni azokat a perceket, amelyeket együtt éltünk át – írta lováról a sztár, majd hozzátette – hosszú túrák, galoppozás a kanyonban. Sütivel etettem őt. Örökké a részem marad. Annyira szomorú vagyok. De azt kívánom, érjen véget számodra a fájdalom, és nyíljanak meg előtted a Mennyország kapui.”

Lady Gaga sok fájdalmon és szenvedésen ment már keresztül eddigi élete során. A híres énekesnő mindössze 19 éves volt, amikor megerőszakolta őt egy producer. A dologról senki sem tudott, ő pedig próbálta kitörölni az agyából, de persze sehogy sem tudta. Aztán amikor szembenézett ezzel a dologgal, egy hatalmas, ronda szörnyeteget látott – ahogy ő fogalmaz.

A szembenézés a gyógyulás nélkülözhetetlen eleme, de Lady Gagának ez elég nehezen megy: poszttraumás stressz szindrómát (PTSD) állapítottak meg nála, ami azzal jár, hogy néha kábultnak érzi magát, máskor kifullad, megint máskor egyszerűen csak a semmibe bámul vagy elkezd sírni.

A világsztár abban is biztos, hogy a 19 évesen átélt trauma összefüggésben áll másik betegségével, az idegek fájdalmát okozó fibromyalgiával. Az orvosok pontosan nem tudják, mi okozza ezt a betegséget, de sokan egyetértenek abban, hogy a trauma gyakori kiváltóok lehet. Néhány további tényező súlyosbíthatja a betegség tüneteit, mint például a genetikai tényezők, illetve más betegségek. Lady Gaga esetében pedig a kemény fizikai igénybevételt jelentő turnézás is.

„Nagyon felzaklat, amikor az emberek azt hiszik, a fibromyalgia nem is valós dolog” – mondta az énekesnő. Majd hozzátette: szerinte a szorongás, a depresszió, a PTSD, a trauma és a pánikbetegség hozzájárul ahhoz, hogy az idegrendszer túlvezéreltté válik, és ez vezet az idegek tartós fájdalmához.

A világsztár azt is szeretné elérni, hogy az emberek legyenek egy kicsit együttérzőbbek azokkal szemben, akik nap mint nap krónikus fájdalmakkal néznek szemben, mert – és itt ismét őt idézzük – így is elég kemény, hogy minden nap úgy kell felkelned, hogy nem tudod, aznap vajon hogyan fogod érezni magad.

Ami Lady Gagát illeti, azt mondja, minden nap egyre jobban van, és nagyon hálás az orvosainak azért, hogy óvják egészségét és segítenek neki, hogy mindig színpadkész lehessen, amikor szükséges.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X