Főoldal > AKTUÁLIS > Okostelefon nélkül már élni sem lehet?

Okostelefon nélkül már élni sem lehet?

kutatásmobiltelefonokostelefon
0

Írta:

Minden harmadik internethasználónak van okostelefonja vagy okostelefon funkciókkal bővített hagyományos mobiltelefonja, és 28 százalék tervezi, hogy még fél éven belül beszerez egyet – többek között ez derült ki a KutatóCentrum által 2011 augusztusa során első alkalommal végzett E-Tech Report kutatásból. „Napjainkban a technikai eszközök soha nem látott módon fejlődnek és újulnak meg. Mint a fenti […]

Minden harmadik internethasználónak van okostelefonja vagy okostelefon funkciókkal bővített hagyományos mobiltelefonja, és 28 százalék tervezi, hogy még fél éven belül beszerez egyet – többek között ez derült ki a KutatóCentrum által 2011 augusztusa során első alkalommal végzett E-Tech Report kutatásból.

„Napjainkban a technikai eszközök soha nem látott módon fejlődnek és újulnak meg. Mint a fenti adatokból is kitűnik, használatuk is szinte napról napra változik, s ami tegnap még trendinek számított, mára elavult. A piaci szereplők részéről is felmerült már az igény arra, hogy követni tudják ezeket a változásokat, ezért indítottuk el az E-Tech Reportot, mely a tervek szerint évente méri fel a számítástechnikai és mobileszközök használatát” – mondta el Sütő Anna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere.

okoscikk.jpg ()Az E-Tech Report többek között vizsgálja a telefonok, PC-k, laptopok, netbookok, notebookok, tabletek, e-readerek, játékkonzolok és hordozható zenelejátszók használatának gyakoriságát, a rajtuk végzett tevékenységeket, a preferált márkahasználatot, a vásárlási terveket, az eszközök iránti attitűdöt, valamint a kereszthasználatot.

„Számos meglepő adat derült ki, s tekintve, hogy az elkövetkezendő években már a trendeket is tudjuk majd vizsgálni, még több érdekességre számíthatunk a jövőben. Jelenleg például a tableteket csupán a megkérdezettek 1 százaléka használja, sőt, sokan nem is nagyon tudják még hova tenni: a használatukra vonatkozó állításokról 30-40 százaléknak nem volt véleménye. Ezzel szemben a néhány éve még szintén ritkaságszámba menő okostelefonról ma már az emberek ötöde azt állítja, hogy nem lehet nélküle élni…” – magyarázza a KutatóCentrum szakértője.

Forrás: Kutatócentrum.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X