Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi alakját Pokorny Lia!

Így őrzi alakját Pokorny Lia!

csokidiétapilatesszínésznő
0

Írta: and

Bár szereti a csokoládét és a magyaros finomságokat, Pokorny Lia számára nagyon fontos az egészséges táplálkozás. „Ügyelek arra, mit eszem, például rengeteg zöldséget fogyasztunk otthon a kisfiammal, illetve arra is nagyon odafigyelek, hogy egy-egy bevásárlásnál mi kerül a kosarunkba – a kenyér vagy a liszt esetében például elég lényeges, hogy milyen minőségű, illetve, hogy teljes […]

Bár szereti a csokoládét és a magyaros finomságokat, Pokorny Lia számára nagyon fontos az egészséges táplálkozás. „Ügyelek arra, mit eszem, például rengeteg zöldséget fogyasztunk otthon a kisfiammal, illetve arra is nagyon odafigyelek, hogy egy-egy bevásárlásnál mi kerül a kosarunkba – a kenyér vagy a liszt esetében például elég lényeges, hogy milyen minőségű, illetve, hogy teljes kiőrlésű-e. Fontos, hogy nem magokon élünk, de igyekszünk egészségesen táplálkozni” – árulta el Lia a Wellness Cafe-nak az HBO új, saját gyártású sorozata, a Társas játék bemutatója kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Majd hozzátette: a mértékletesség híveként azzal nem ért egyet, hogy bizonyos ételcsoportok fogyasztását kerülnünk kellene. „Olykor én is eszem néhány kocka csokit, mert nagyon szeretem. Emellett főzök néha zsírosabb ételeket is, például a pörköltet nagyon szeretjük, de a hétköznapokon nem ez a jellemző. Ezen kívül próbálok úgy összeállítani egy-egy étkezést, hogy minél színesebb ételek kerüljenek a tányérunkra” – mondta Lia.

Olykor azonban a Beugró bájos sztárja úgy érzi, egy kicsit vissza kell fognia magát, és meg kell szabadulnia a szervezetében felhalmozódott méreganyagoktól. „Egy-egy kemény munkával töltött időszak után, amikor egyrészt nincs lehetőségem úgy figyelni az étkezésre, másrészt a feszültség is nagyobb bennem, szükségét érzem egy-egy kemény, de hatásos salaktalanító kúrának. Ezekre mindig van egy-két titkos módszerem” – árulta el mosolyogva Lia.

A színésznő életében a sport is fontos szerepet kap. Bár nincs kedvenc sportága, az orosz eredetű kettlebell mellett az otthon is végezhető gyakorlatok híve. „Van néhány kazettám, ezek segítségével igyekszem minél változatosabban mozogni. Ha úgy érzem, pilates gyakorlatokat végzek, máskor tornázom vagy kardiózom” – mondta.

Lia minden héten legalább két alkalommal igyekszik beiktatni egy kis mozgást, de ez a munkái miatt olykor nem jön össze. „Ha sűrű próbaidőszakban ezek kimaradnak, mozogjak bármennyit is a színpadon, már nem érzem jól magam a bőrömben. Számomra nagyon fontos, hogy koncentráltan, tudatosan is figyeljek arra, hogy a testemet nem hanyagolhatom el” – mondta Lia, aki nagyon sokat tornázott a Társas játék című sorozatra való felkészülés során.

„Szükségem van arra, hogy az izmaim elég erősek legyenek, és tudjam, hogy nemcsak a szövegtudásra, hanem a testemre is számíthatok. Ezért imádom például az izomlázat: ez mindig megerősít abban, hogy ismét tettem a jó kondimért” – tette hozzá nevetve Pokorny Lia.

Lia és az orr

A színésznő bájos arcát a Társas játék című sorozatban egy hatalmas műorral csúfították el, ezért felmerül a kérdés: vajon mennyire szenvedte meg a nőiessége? „Én a színpadon is nagyon szeretem maszkírozni magam, mert ez nekem sokszor egyfajta mankó: hozzásegít, hogy meg tudjak fogalmazni egy embert, vagy az ő problémáját. Ezért úgy érzem, a nőiességem nem szenvedte meg, hogy minden forgatási napon megkaptam ezt a hatalmas műorrot, hanem inkább segítséget jelentett a karakterem kiteljesítésében” – mondta.

Lia egyébként korábban mindig túl nagynak látta az orrát, ez a szerep viszont segített neki elfogadni, sőt, megszeretni ezt az érzékszervét. „Ezért úgy gondolom, ez egyfajta terápia lehetne bármelyik nőnek, aki nincs megelégedve önmagával: ha kapnánk egy műpocakot, vagy egy hatalmas műfeneket, sokan rájönnénk, mennyire nem tudjuk értékelni azt, amink van.”

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X