Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad csinos és fiatalos Pataki Ági!

Így marad csinos és fiatalos Pataki Ági!

diétaedzésétrendmodellszépség
0

Írta: and

Divat és öltözködés Bár Pataki Ági szinte egész életét végigköveti a divat, hiszen 18 éves korától kezdve ebben a szakmában dolgozik, mégsem ezt tartja legfontosabbnak az életében. Saját személyes öltözködésében sem követi vakon az aktuális trendeket, de természetesen igyekszik naprakész maradni a világ és a hazai divat történéseiben. Az öltözködés ugyanis Ági szerint nagy szerepet […]

Divat és öltözködés

Bár Pataki Ági szinte egész életét végigköveti a divat, hiszen 18 éves korától kezdve ebben a szakmában dolgozik, mégsem ezt tartja legfontosabbnak az életében. Saját személyes öltözködésében sem követi vakon az aktuális trendeket, de természetesen igyekszik naprakész maradni a világ és a hazai divat történéseiben. Az öltözködés ugyanis Ági szerint nagy szerepet tölt be a hétköznapokban, így nem lehet nem tudomást venni róla. „Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek fanatikusan követnie kell a divatot, de az öltözködésével és a kinézetével igenis naprakészen kell foglalkozni” – vallja Ági, aki szerint mindenkit meghatároz az, hogy hogyan jelenik meg a munkahelyén, az eseményeken, de akár csak otthon is.

„Akármilyen kis jelentőségű is az az esemény, akkor is fontos a megjelenésünk abban a mikrokörnyezetben.” Az öltözködés Ági szerint összefügg a viselkedésünkkel, a hangulatunkkal, összefügg azzal, amit csinálunk, amit üzenünk magunkról, amit láttatni akarunk magunkról. „A kommunikáció egy nagyon fontos része a kinézetünk, hiszen általa már azelőtt kialakítunk egy képet magunkról, hogy megszólalnánk” – véli a modell. Az öltözködés és a külső éppen ezért fontos része a nőnek és a nőiességnek, de a modell hozzáteszi azt is, hogy ez nem csak egy dolgon múlik. „Egy nőben nem nevezhető meg egy olyan konkrét dolog, amitől nő lesz. Minél több dolog összpontosul egy nőben annál izgalmasabb, talányosabb, érdekesebb. Ebből csak egy összetevő a divat.”

patakicikk.jpg ()Egészséges életmód

Ági szerint minden minket körülvevő dolog jelentőséggel bír, melyeket nagyon nehéz rangsorolni. Az egészséges életmódnak azonban kitüntetett szerepe van az életében, bár sokáig nem figyelt erre. „Ezek az információk sokáig nem jutottak el hozzám, és már csak „idős fejjel” és a gyerekem miatt kezdtem el foglalkozni vele” – meséli. Ági szerint ugyanis nem az a fontos, hogy fiatalnak nézzünk ki, hanem az, hogy az éppen adott korunknak megfelelő aktivitást a maximumon tartsuk, hogy aktív és értékes életet tudjunk élni. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha egészségesek vagyunk. Ebben azonban nem csak a genetika játszik szerepet, hanem mi magunk is felelősek vagyunk. Ági éppen ezért tíz éve rendszeresen sportol, hiszen a sportot nemcsak prevenciónak, hanem valódi örömforrásnak tartja.

„Először talán nem érezzük így, de aztán fokozatosan egyre több örömünket leljük benne. A sport örömét meg kell találni – mindenkinek azt üzenem, hogy érdemes keresni.” A volt modell egyébként nem ragaszkodik egy konkrét sporthoz mereven, mindig éppen azt űzi, amire lehetősége van – így a síelés, a futás, a tornázás, a biciklizés vagy éppen a gyaloglás is szerepel a sportok listáján. Amit viszont nagyon komolyan vesz, az az, hogy hetente legalább négyszer, de inkább ötször időt szakítson valamilyen testmozgásra.

Szépségápolás

Ági túl sok időt nem szán a szépségápolásra, nem jár például fodrászhoz és kozmetikushoz is csak ritkán. Viszont ügyel arra, hogy csak jó minőségű termékeket használjon, emellett hisz a belső szépségápolásban. „Hiszem azt, hogy ha a negatív életvitel, a dohányzás, az egészségtelen ételek meglátszanak az ember külsején, akkor az is meglátszik, ha valami olyat viszünk be, ami pozitívan hat, csak éppen belülről kifelé” – vallja.

Áginak nem az a célja, hogy mindenáron megőrizze a fiatalságát, hanem, hogy minél tovább éljen teljes értékű, jó minőségű életet. „Ennek az a nyitja, hogy aktív maradjon az ember, odafigyeljen az étkezésre, a külsejére, a szórakozás módjára, a szabadidő igényes eltöltésére. Ebben a korban már nem az a lényeg, hogy halálra dolgozzuk magunkat, de fontos, hogy sose unatkozzunk, hogy mindig legyen teendő. Aktívan részt kell venni az életben és az apróságoknak is tudni kell örülni.”

Wellness Cafe tipp: Teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk, ha nőnek születtünk, akkor kötelességünk az utolsó pillanatig nőnek maradni.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X