Főoldal > AKTUÁLIS > Intelligens diétával marad karcsú a New York-i helyszínelők sztárja!

Intelligens diétával marad karcsú a New York-i helyszínelők sztárja!

diétaedzésfogyássztár
0

Írta: and

Bár már 55 éves, Sela Ward még mindig őrzi elképesztő alakját és fittségét. Ennek oka a New York-i helyszínelők sztárja szerint nem más, mint egy „intelligens diéta”, és egy számára ideális edzésprogram. Az intelligens diéta alatt Sela nem fogyókúrázást ért, és még kevésbé gondol koplalásra. Ehelyett családjával a rendszeres étkezésre, a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és egészséges […]

Bár már 55 éves, Sela Ward még mindig őrzi elképesztő alakját és fittségét. Ennek oka a New York-i helyszínelők sztárja szerint nem más, mint egy „intelligens diéta”, és egy számára ideális edzésprogram.

Az intelligens diéta alatt Sela nem fogyókúrázást ért, és még kevésbé gondol koplalásra. Ehelyett családjával a rendszeres étkezésre, a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és egészséges ételek fogyasztására esküszik: egy ételszállító cégtől, a Diet Designs-tól rendelik az ételt, akik napról napra gondoskodnak arról, hogy friss alapanyagokból készült, zsírszegény ételek kerüljenek az asztalukra.

„Annyira tudatos lettem a táplálkozást illetően, hogy ezt egész hátralévő életemben szeretném folytatni a családommal. Sosem gondoltam volna, hogy az alacsony zsírtartalmú ételek ennyire finomak is lehetnek” – mondta nevetve.

selacikk1.jpg ()Sela tányérjára tehát alacsony kalória- és zsírtartalmú ételek kerülnek, melyek nemcsak táplálóak, hanem a megfelelő ízesítésnek köszönhetően nagyon finomak is. Minden étel 50-60 százalékban szénhidrátokból, 20-25 százalékban proteinből és ugyanennyi részben egészséges zsírokból áll össze. 

És míg az étrendet összeállító dietetikusok a zsírokat igyekeznek csökkenteni, az ételek vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalmát a lehető legmagasabbra növelik. „Rengeteg energiám van, és ha valamiért fogyni szeretnék, az étrend lehetővé teszi, hogy egy hét alatt fél kilót, vagy akár egy kilót is leadjak – éhezés nélkül” – árulta el Sela.

A Sisters című sorozatból és a Doktor House-ból is ismert színésznő a diéta mellett rátalált a számára legmegfelelőbb mozgásformára is: személyi edzőjével, Tracy Effingerrel lelkesen végzi a Squeeze fitnesse routine elnevezésű edzésmód gyakorlatait. Ennek lényege, hogy nem túl intenzív mozdulatokkal nyújtják és erősítik a különböző izomcsoportokat. Elsősorban súlyzók nélkül dolgoznak, vagy legfeljebb kis, egy-másfél kilós súlyokat használnak.

Sela a Pilates-, balett- és birkózószőnyegen végezhető gyakorlatok által inspirált edzés során először felsőtestét nyújtja és erősíti, majd a csípő és a test alsó része következik, amit hasizom-erősítés követ. „Ezen kívül rendszeresen futok 30-40 percet a futópadon. Imádok egészségesen élni, és örömmel tapasztalom magamon, hogy sokkal fittebb vagyok” – mondta Sela Ward.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X